Σάββατο 6 Ιούλη 2024 - Κυριακή 7 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Η ζωή μας στα σύνορα

Εμείς που υπηρετούμε τη θητεία μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αφουγκραζόμαστε το πόσο δύσκολα οι οικογένειές μας τα φέρνουν βόλτα, με την ακρίβεια στα είδη κατανάλωσης, το κόστος στα καύσιμα καθώς και τους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ίδιο και εμείς με το εξευτελιστικό ποσό των 8,6 ευρώ, αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και για να βγάλουμε τη θητεία και πολύ συχνά ζητάμε χρήματα από την οικογένειά μας, για τα έξοδά μας στη μονάδα, αλλά και για τα εισιτήρια των μετακινήσεών μας.

Ζαλιστήκαμε από τα δυσθεώρητα ποσά που διαβάσαμε ότι θα δαπανηθούν, από την κυβέρνηση για πολεμικούς εξοπλισμούς. Περισσότερα από οκτώμισι (8,5) δισ. για την αγορά οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κοντά σε αυτά είναι προκλητικά και τα ποσά που δαπανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια όπως 8 δισ. το 2022, 6,2 δισ. για το 2023 και για το 2024 περίπου 7 δισ. Σε αυτά τα τεράστια ποσά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τα χρήματα που δαπανά η χώρα μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, με όποιους κινδύνους υπάρχουν για τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς του πλοίου, αλλά και την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα.

Οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το κόστος του πλοίου για κάθε μέρα παρουσίας στην Ερυθρά Θάλασσα είναι πεντακόσιες χιλ. (500.000) ευρώ.

Μπορεί η κυβέρνηση να δαπανάει δεκάδες δισεκατομμύρια μόνο τα τελευταία χρόνια για πολεμικούς εξοπλισμούς σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όταν όμως εμείς οι φαντάροι διεκδικούμε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα, η δικαιολογία που ακούγεται είναι ότι χρήματα δεν μπορούν να δαπανηθούν, διότι θα ξεφύγει η χώρα μας από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει αποφασίσει η ΕΕ σε συνεργασία με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τον Βελόπουλο.

Εμείς οι φαντάροι που κάνουμε τη θητεία μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα και έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εργασιών.

Η διαβίωσή μας είναι κάτω από άθλιες συνθήκες. Το εστιατόριο των οπλιτών είναι πηγή μόλυνσης, καθώς τα φαγητά βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με μύγες, αλλά και πολλές φορές τα ίδια τα φαγητά είναι ληγμένα. Στην κουζίνα που προετοιμάζεται το φαγητό κυκλοφορούν μέχρι και ποντίκια!!!

Κοιμόμαστε ογδόντα (80) άτομα στοιβαγμένα σε κοντέινερ και με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα ύψη χωρίς τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών.

Το κυριότερο, όμως, για το οποίο έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στους ανώτερους, αφορά τις εργασίες - «αγγαρείες» που μας θέτουν, και εκεί η κατάσταση είναι εξοντωτική.

Εργαζόμαστε σε συνθήκες «σεζόν», όπως συμβαίνει στα ξενοδοχεία και στα παραθεριστικά κέντρα, καθώς από το άνοιγμα των ΚΑΑΥ για τους παραθεριστές και τους εξωτερικούς παρευρισκόμενους, έχουμε να εξυπηρετήσουμε περίπου χίλιους ανθρώπους. Τα Σαββατοκύριακα βρισκόμαστε στα πόστα μας μέχρι και 12 ώρες.

Σαν να μην φτάνει αυτό, όσοι στρατιώτες δεν ξεκινάμε τη μέρα μας με πόστο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αγγαρείες που τις περισσότερες φορές είναι και βαριές εργασίες, π.χ. να κουβαλάμε μπάζα από τις κατοικίες όπου γίνονται εργασίες.

Και αφού τα τραβάμε όλα αυτά, το βράδυ κάνουμε κανονικά υπηρεσίες, πολλές φορές και τρεις με τέσσερις μέρες σερί. Ολο αυτό μας φέρνει σε μια κατάσταση ο μέσος όρος ύπνου, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να είναι τρεις με τέσσερις ώρες. Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των φαντάρων στο ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, παρακολουθούμε με οργή τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης τόσο στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και στη Δυτική Οχθη. Χιλιάδες παιδιά και άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, αλλά και για τις δολοφονικές ενέργειες που συμβαίνουν στη Δυτική Οχθη, με συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες αμάχων, γυναικών και παιδιών, από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ενισχύουν με όλους τους τρόπους το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, χωροφύλακα των συμφερόντων τους στη Μέση Ανατολή, αλλά και γενικότερα. Πρόσφατα το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ» βρέθηκε στην περιοχή για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με πρόσχημα τη δήθεν προστασία του Ισραήλ από το Ιράν.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί και οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ρίχνουν νερό στον μύλο του πολέμου, αφού ενισχύουν με πολεμικό υλικό, αντιαεροπορικά συστήματα και πολεμικά αεροσκάφη το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι, βάζοντας τον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας σε νέες περιπέτειες, πληρώνοντας με χιλιάδες θύματα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η χώρα μας εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με αποστολές πυρομαχικών. Συμμετέχει επίσης σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με στρατεύματα από χώρες του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιούνται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση, η «Ramstein Flag 24». Θα συμμετέχουν 12 κράτη και περίπου 140 μαχητικά και άλλα εναέρια μέσα.

Φαντάροι από το ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ