Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Ερωτας σε θάνατο

Η Φανί Αρντάν και ο Σαμπίν Αζεμά στην ταινία «Ο έρωτας σε θάνατο»
Η Φανί Αρντάν και ο Σαμπίν Αζεμά στην ταινία «Ο έρωτας σε θάνατο»
Δύο γαλλικές ταινίες που προσεγγίζουν τον έρωτα από διαφορετική σκοπιά, προβάλλονται σήμερα Σάββατο από την ΕΤ-3 και τον ALPHA.

«Ο έρωτας σε θάνατο», σε σκηνοθεσία Αλέν Ρενέ.

Η Ελίζαμπεθ και ο Σιμόν είναι ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ο Σιμόν είναι αρχαιολόγος. Μετά από κάποια απουσία του σε αρχαιολογική έρευνα στη Γαλλία, το ζευγάρι συναντιέται και ζει δύο μήνες πολύ έντονη ζωή. Ο Σιμόν παθαίνει μια ανακοπή ξαφνικά και δείχνει να έχει «πεθάνει» αλλά επανέρχεται στη ζωή μετά από λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια των συναισθημάτων της Ελίζαμπεθ. Ο Σιμόν αρνείται να κάνει ιατρικές εξετάσεις και το ζευγάρι πρέπει να εξοικειωθεί με την ιδέα του θανάτου. Στην προσπάθειά του να εκφράσει αυτό που νιώθει και να ξαναζήσει τις εμπειρίες του με την Ελίζαμπεθ, παθαίνει άλλη μια ανακοπή και αυτή τη φορά δεν επανέρχεται. Η Ελίζαμπεθ αποφασίζει να μιλήσει για το γεγονός σε δύο καλούς φίλους που είναι κληρικοί και εκείνη τη στιγμή ετοιμάζουν την κηδεία ενός χωρικού που αυτοκτόνησε... Οι δύο κληρικοί θα βοηθήσουν την Ελίζαμπεθ να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στη δική της ζωή και στο θάνατο του Σιμόν. Συμβολικά σε όλη την ταινία ο Σιμόν είναι ντυμένος στα μαύρα ενώ η Ελίζαμπεθ στα κόκκινα. Πρωταγωνιστούν: Σαμπίν Αζεμά, Φανί Αρντάν, Πιερ Αρντιτί, Αντρέ Ντουσολιέρ, Ζαν Νταστέ, Λουί Καστέλ. (ΕΤ-3, 00.20)

«Ο εραστής», σε σκηνοθεσία Ζαν Ζακ Ανό.

Ετος 1929. Μία νεαρή Γαλλίδα συναντά έναν ισχυρό Κινέζο διπλωμάτη πάνω σε ποταμόπλοιο στον ποταμό Μεκόνγκ. Ο διπλωμάτης ερωτεύεται σφόδρα τη Γαλλίδα και αυτή σε ανταπόδοση, δε διστάζει πολύ, στο να του προσφέρει την πλήρη αποπλάνηση της αθωότητάς της. Του εξηγεί όμως πως δε θέλει τίποτα από αυτόν παρά μόνο τα χρήματά του. Οταν επιστρέφει στην πατρίδα της, αντιλαμβάνεται πως έχει πλήρως αρνηθεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια... Η ταινία βασίζεται στο ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντιράς, το οποίο ο Ανό μεταμορφώνει σε ένα ρεσιτάλ αισθησιακών σκηνών, σε έναν έρωτα ανάμεσα σε μια 15χρονη Γαλλίδα και έναν 35χρονο Κινέζο επιχειρηματία, στην προπολεμική Σαϊγκόν του Βιετνάμ. Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Μαρτς, Τόνι Λενγκ, Φρέντερικ Μάινιγκερ, Μελβίλ Πουπό, Αρνό Τζιοβανινέτι. (ALPHA, 23.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ