Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία

Την ώρα που δίνεται μάχη με τις φλόγες, ξέμεινε από νερό το δίκτυο ύδρευσης

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Στιμάγκα του δήμου Βέλου - Βόχας ξέσπασε περίπου στις 2.20 μ.μ. χθες, καίγοντας δασικές εκτάσεις μέσα σε δύσβατη περιοχή, αλλά και καλλιέργειες με ελιές και αμπέλια. Το απόγευμα ήταν ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο που πλησίαζε το χωριό Κούτσι του δήμου Νεμέας, χωρίς όμως μέχρι εκείνη την ώρα να απειλείται ο οικισμός.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Στιμάγκα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Κελάρη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας μεταξύ άλλων να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πυρόσβεσης.

Ο Γ. Κελάρης μάς περιέγραψε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς λόγω της χρόνιας λειψυδρίας οι υδροφόρες που εφοδίαζαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να προμηθευτούν νερό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στον εφοδιασμό των οχημάτων που διεξήγαγαν το έργο της κατάσβεσης. Ετσι επιδεινωνόταν η κατάσταση, με συνέπεια η πυρκαγιά να παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι διαχρονικά δεν έχουν παρθεί μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, να μην υπάρχει νερό ούτε πόσιμο ούτε για άρδευση. Η περιοχή υδρεύεται με ημίμετρα. Κάποιες υδροφόρες φέρουν νερό, υπάρχει μικρός αριθμός γεωτρήσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα διακοπές υδροδότησης, ενώ φέτος η κατάσταση επιδεινώθηκε, με συνέπεια η περιοχή να καίγεται και οι κάτοικοι να μην έχουν νερό στα σπίτια τους.

Πυρκαγιές σε εργοστάσιο στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια, του εργοστασίου ανακύκλωσης «Μέδουσα ΑΕ» στην περιοχή κοντά στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Πυκνός μαύρος καπνός είχε σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να ανησυχούν για τους κινδύνους από τυχόν έκλυση τοξικών ουσιών, ενώ οι πυροσβέστες κάνουν τεράστια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και τον Νάσο Παπαδόπουλο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στον Πολιχνίτο Λέσβου, η οποία έκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από ανάφλεξη οχήματος, που δυστυχώς μέσα του βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας. Εχουν ειδοποιηθεί οι αρχές για τη σήμανση και τη διακρίβωση του περιστατικού.

Αλλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε νωρίς χθες το πρωί στο ύψος του 611ου χλμ. της Εγνατίας Οδού, στον δήμο Αλεξανδρούπολης, στον Εβρο. Η φωτιά, τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Λίγο αργότερα, για τρίτη συνεχή μέρα εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Ρούσας Σουφλίου, στον ορεινό όγκο, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες - λίγο πριν τις 5 το απόγευμα - και στην περιοχή Θίνες στο Βαρθολομιό Ηλείας, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ