Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΥΝΑΙΚΑ
Το σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε στην εκδήλωση

Το κάλεσμα στις οργανώσεις της ΠΔΟΓ να κινητοποιηθούν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ που εμπλέκουν τις χώρες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απηύθυνε η εκδήλωση, ξεχωρίζοντας την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής (9 - 11 Ιούλη).

Και όπως σημειώθηκε:

«Θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που να ενημερώνουν τις γυναίκες στις χώρες μας για τα βρώμικα και επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και να σηματοδοτούν την αντίθεσή μας σε αυτά με μαζικές κινητοποιήσεις.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, οι οργανώσεις μας θα πρέπει να οργανώσουν μαζική διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ισραήλ σε κάθε χώρα, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και την ΠΔΟΓ, όπως και παράσταση αλληλεγγύης στην πρεσβεία της Παλαιστίνης σε κάθε χώρα.

Θεωρούμε ότι τέτοιες δράσεις ενάντια στον πόλεμο θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να έχουν καταληκτική ημερομηνία και συνεπώς η καμπάνια μας θα έχει διάρκεια.

Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να τονίσουμε τη βίαιη πλευρά του πολέμου και τις συνέπειές του στις ζωές των γυναικών, που μας τις κρύβουν με όλους τους τρόπους οι κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ