Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Συνεχίζεται το «ταξίδι» | Επόμενος σταθμός στην Αθήνα το γήπεδο Ζωγράφου στις 7 Σεπτέμβρη | Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», επιλέχτηκε το Φεστιβάλ να κάνει στάση σε όλα τα σημεία της Αττικής από όπου πέρασε τα προηγούμενα 49 χρόνια. Τελευταίος σταθμός αυτής της διαδρομής, μετά την Καισαριανή, την Γκράβα, την Πανεπιστημιούπολη, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, είναι το γήπεδο Ζωγράφου, εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» το 1975. Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο γήπεδο Ζωγράφου, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει διανύσει έναν δρόμο μισού αιώνα, που μπορεί να μοιάζει μακρινός αλλά δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη ζωντάνια, τη διάθεση, τη δίψα για ακόμα περισσότερα. Η πορεία του Φεστιβάλ στον χρόνο ήταν τέτοια που δημιούργησε το ίδιο τις συνθήκες και τις στιγμές που το καθιστούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής και της πολιτιστικής δράσης της ΚΝΕ, γεμίζοντας χαρά και περηφάνια για όσα έχει πετύχει στη διαδρομή του, αλλά κυρίως για το ότι έχει κατορθώσει να αγκαλιαστεί από διαφορετικές γενιές και συνεχίζει να συγκινεί και να προσελκύει χιλιάδες νέους και νέες κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του.

Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα ρίχνει ματιές σε πλευρές του καλλιτεχνικού προγράμματος των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, στο Ιλιον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ