Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πληθαίνουν οι φωνές για παραίτηση του Μπάιντεν από την υποψηφιότητα

Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στους Δημοκρατικούς που ζητούν απόσυρση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, και που αμφισβητούν το ενδεχόμενο να επικρατήσει έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντ. Τραμπ.

Στο μεταξύ, άλλη μια κακή επίδοση σημείωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν ανήγγειλε τον «Πρόεδρο Πούτιν» καθώς υποδεχόταν επί σκηνής τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι.

Οταν συνειδητοποίησε το λάθος του, συμπλήρωσε: «...θα νικήσει τον Πρόεδρο Πούτιν. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να ηττηθεί ο Πούτιν».

Επίσης, μπέρδεψε τα λόγια του λέγοντας πως «δεν θα είχα επιλέξει τον αντιπρόεδρο Τραμπ αν δεν θεωρούσα πως έχει τα προσόντα για να γίνει Πρόεδρος», αντί να πει το όνομα της Κάμαλα Χάρις.

Ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών (19 - 22 Αυγούστου), όπου υποτίθεται ότι θα οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του Μπάιντεν, ορισμένοι σύμμαχοι και σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου προσπαθούν να τον πείσουν να αποσυρθεί, μετέδωσαν οι «New York Times», καθώς και ότι ένας άλλος υποψήφιος, όπως η αντιπρόεδρος Κ. Χάρις, θα μπορούσε ενδεχομένως να νικήσει τον Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε το δημοσίευμα και δήλωσε ότι η ομάδα του Μπάιντεν «τον υποστηρίζει σθεναρά».

Την Τετάρτη ο Μπάιντεν κλήθηκε για πρώτη φορά από γερουσιαστή των Δημοκρατικών, τον Π. Γουέλς από το Βερμόντ, «να αποσυρθεί από την κούρσα, για το καλό της χώρας». Ακολούθησε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον εννιά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, του άλλου Σώματος του Κογκρέσου, έχουν επίσης ζητήσει δημόσια να αποσυρθεί ο Μπάιντεν.

Σημαντική θεωρείται η παρέμβαση του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι, σταθερού υποστηρικτή και χρηματοδότη των Δημοκρατικών, σε άρθρο του στους «New York Times» με τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, όμως χρειαζόμαστε άλλον υποψήφιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ