Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Τηλεόραση
Τελεσίγραφο στέλνει ο Β. Λαμπρίδης

Στις 26 του Μάη λύεται «αυτοδικαίως» η παραίτηση που έχει υποβάλει από τις 26 του Μάρτη προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και προς τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ριαδοτηλεόραση Βασίλης Λαμπρίδης.

Ο Βασίλης Λαμπρίδης, με επιστολή του προς τον Χρήστο Πρωτόπαππα, την οποία απέστειλε στις 29 του Απρίλη, ζητά την επίσπευση της «οικείας διαπιστωτικής πράξης περί αποδοχής της παραίτησής» του. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει, είναι υποχρεωμένος στις 26 του Μάη ν' αποχωρήσει ακόμη και εάν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση και η δημοσίευση της διαπιστωτικής πράξης.

Ο Βασίλης Λαμπρίδης ως γνωστό, επειδή η πλειοψηφία του ΕΣΡ απέφυγε ουσιαστικά να καλύψει την απόφαση για τη διακοπή, για μία νύχτα, του τηλε-σκουπιδιού «Bar», υπέβαλε την παραίτησή του. Μετά από έκκληση του προέδρου της Βουλής για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΣΡ και με την υπόσχεση ότι σύντομα θα οριστεί το νέο ΕΣΡ, αποδέχτηκε το αίτημα του Αποστολου Κακλαμάνη να παραμείνει στη θέση του. Ο Βασίλης Λαμπρίδης εν αναμονή του διορισμού του νέου ΕΣΡ παραμένει όλο αυτό το διάστημα πρόεδρος χωρίς όμως να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΕΣΡ. Η κατάσταση αυτή όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΣΡ, οι ολομέλειες του οποίου γίνονται όλο αυτό το διάστημα υπό την προεδρία του αναπληρωτή προέδρου Σπύρου Φλογαΐτη.

Η κυβέρνηση, φαίνεται πως δεν έχει ακόμη καταλήξει στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο ΕΣΡ, το οποίο θα είναι 7μελές. Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής προτείνει τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ και η έγκριση γίνεται από τα 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο Βασίλης Λαμπρίδης στην επιστολή του προς τον Χρήστο Πρωτόπαππα επικαλείται την εφαρμογή διάταξης του νόμου 2683 για την «κύρωση της κατάστασης δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων» με την οποία ορίζεται πως η «παραίτηση θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η σχέση του παραιτούμενου με τη διοίκηση αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της». Με βάση αυτή τη διάταξη, όπως τονίζεται στην επιστολή, από τις 27 του Μάη ο Βασίλης Λαμπρίδης δε νομιμοποιείται να ασκεί τα καθήκοντά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ