Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με μαζική κινητοποίηση έθεσαν ξανά στο προσκήνιο όλες τις ανάγκες των σχολείων

Με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας διεκδίκησαν διορισμούς με βάση τις ανάγκες, αραίωση των μαθητών ανά τμήμα και διεμήνυσαν ότι θα πέσουν στο κενό οι απειλές σε εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο και του καλέσματος που είχε απευθύνει το ΔΣ της ΔΟΕ, που επίσης χτες συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή. Τα Σωματεία των εκπαιδευτικών, θέτοντας στην προμετωπίδα του αγώνα τους όλα τα «καυτά» ζητήματα της Εκπαίδευσης, έστειλαν και το μήνυμα ότι ο αγώνας δεν σταματάει παρόλο που τα σχολεία είναι κλειστά, στηρίζοντας και τους συναδέλφους τους που μέσα στο κατακαλόκαιρο έλαβαν κλήσεις επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει τα Σωματεία τους.

Μέσα από τη διαμαρτυρία τους, οι εκπαιδευτικοί διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι θα πέσουν στο κενό οι εγκύκλιοι και οι απειλές προς τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη νόμιμα κηρυγμένη απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση».

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν στο προσκήνιο όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, που έχουν αναδείξει και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τον αγώνα τους μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Απαίτησαν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες, ώστε να μην υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών με το «πρώτο κουδούνι» τον Σεπτέμβρη. Ακόμα, διεκδίκησαν μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα για να μη στοιβάζονται σε 25άρια και 27άρια τμήματα - ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και διαγνώσεις, δηλαδή ανάγκη υποστήριξης των μαθητών - καθώς η κυβέρνηση για «εξοικονόμηση πόρων» (βλ. μισθοδοσία εκπαιδευτικών) δεν επιτρέπει περισσότερα Τμήματα Ενταξης, προχωρά σε συγχωνεύσεις κ.λπ. Εξάλλου, Σωματεία εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά παρεμβάσεις για την ανάγκη περισσότερων τμημάτων στα σχολεία, όπως πριν λίγες μέρες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί έστειλαν από το υπουργείο Παιδείας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που διαδήλωναν την ίδια ώρα, σημειώνοντας ότι εκεί θα βρίσκονταν και οι ίδιοι αν δεν υπήρχε η προγραμματισμένη κινητοποίηση. Τέλος, με το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, που μετράει τους νεκρούς του από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ