Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σε στρεβλούς καιρούς» του Δημήτρη Δήμου

Η περιοδική έκθεση γλυπτού - εικαστικού σχολίου με τίτλο «Σε στρεβλούς καιρούς», του Δημήτρη Δήμου, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, έως τις 4 Αυγούστου.

Ο Δ. Δήμου οπτικοποιεί στο έργο του τη διαρκή στρέβλωση της ιστορίας του σωστού και του λάθους, δηλώνοντας πως η βαρβαρότητα αυτού του συστήματος πείραξε τους λεπτοδείκτες της αρμονίας των ανθρώπων και των λαών και εκεί όπου ο ήλιος, τα σύννεφα και η βροχή κυοφορούν την ανθοφορία της ζωής, τώρα στρεβλώνει την αλήθεια, καλλιεργεί το ψέμα, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε νέα σφαγή. Ετσι φυτρώνει ο φασισμός, ο πόλεμος και έτσι στήνεται η Ειρήνη στο απόσπασμα.

Επηρεασμένος από τους πολέμους που πλήττουν την ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα, ο Δημήτρης Δήμου έρχεται με το νέο του σηματωρό «Σε στρεβλούς καιρούς» να καταδείξει πως το επίκαιρο της εποχής είναι να αγωνίζεσαι για την Ειρήνη, μιας και είναι υπόθεση ζωής.

Την περιοδική έκθεση διοργανώνουν η Εφορία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ο Διεθνής Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Hoplologia», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο δήμος Θηβαίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών «ΩΕΡΟΗ», στο πλαίσιο των δράσεων της «Εβδομάδας Ιστορικής Αναβίωσης - Πλαταιές 2024». Το έργο και η γλυπτική εγκατάσταση θα εκτεθεί επίσης στην Αθήνα, στην κοινή έκθεση των Τάκη Βαρελά, Δημήτρη Δήμου και Γιάννη Κλεφτογιάννη, στην Chili Art Gallery, από 4 έως και 23 Οκτώβρη 2024.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον ίδιο τον δημιουργό του έργου και να συζητήσουν μαζί του στις 31 Ιούλη και την 1η Αυγούστου, από τις 18.00 έως τις 19.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ