Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση τομέων της καθαριότητας

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης τομέων της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως προκύπτει από ένα θέμα που περιλαμβάνεται στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 24/7.

Συγκεκριμένα έρχεται προς συζήτηση η «Εγκριση σύναψης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τρίτους, μηχανοκίνητου καθαρισμού (σαρώματος) οδών και κοινοχρήστων χώρων, καθαρισμού (πλύσης) κάδων απορριμμάτων και συλλογής και μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων και μικρών ποσοτήτων ΑΕΚΚ».

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, η εργολαβία από τις ιδιωτικές εταιρείες θα έχει διάρκεια 4 χρόνια και έχει προϋπολογισμό 8.220.000 ευρώ. «Οι όροι της εργολαβίας είναι σκανδαλώδεις, αφού θα κοστίσει πανάκριβα και οι ιδιωτικές εταιρείες θα προσφέρουν ελάχιστες υπηρεσίες. Από τον μικρό αριθμό των οχημάτων και των εργαζομένων της εργολαβίας που προβλέπεται να εργαστούν, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο πανάκριβες και αναποτελεσματικές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις», σημειώνει.

Αναδεικνύει ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της μηχανικής σάρωσης των οδών, του πλυσίματος των κάδων, της συλλογής των ογκωδών, ξεκινά την ώρα που η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου «διαθέτει 15 και πλέον υδροφόρες για το πλύσιμο των δρόμων και 3 καινούργια καδοπλυντήρια που δεν χρησιμοποιούνται. Επιπλέον αναμένει την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτροκίνητων σαρώθρων, άλλων οχημάτων για το πλύσιμο των οδών και φορτηγών. Και τέλος, ενώ στα μέσα Ιούλη προσλήφθηκαν άλλοι 100 εργαζόμενοι από το πρόγραμμα 55-67 χρονών του ΟΑΕΔ».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι θέλει να δώσει στις ιδιωτικές εταιρείες «τα 13,5 εκατ. ευρώ που πήραν από την κυβέρνηση και τα χρήματα από τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, αντί να τα επενδύσουν στις υποδομές της υπηρεσίας καθαριότητας».

Καλεί σε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου για να οργανωθεί παρέμβαση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αύριο Τετάρτη 24/7 στη 1.30 μ.μ., για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ