Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Χαιρετίζει τον επιτυχή αγώνα του χανιώτικου λαού

Κάτω από τη λαϊκή πίεση η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά για 6 αιολικά πάρκα επιχειρηματικών ομίλων στα Χανιά

Με αφορμή την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα 6 αιολικά σε περιοχές των Χανίων, ο Αλέκος Μαρινάκης, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, σε δήλωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Κρήτης χαιρετίζει τον αγώνα του λαού της Κισσάμου, των Σφακίων, του Αποκόρωνα και της Καντάνου - Σελίνου για να μην παραδοθούν η γη και τα βουνά της περιοχής στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας, να μην καταστραφεί το περιβάλλον, που είναι πολύτιμη λαϊκή περιουσία, και να μην διωχθούν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι από τη γη και τη δουλειά τους.

Η αρνητική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στις 16 Ιούλη, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των 6 ΑΣΠΗΕ σε περιοχές των Χανίων, είναι κατάκτηση του λαϊκού κινήματος. Είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν και ασκούν οι αγώνες, με τους οποίους ο λαός μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του και να αποσπά κατακτήσεις.

Αυτούς τους αγώνες και τα αποτελέσματά τους ο χανιώτικος λαός να μην επιτρέψει σε κανέναν να τα καπηλευτεί, ούτε να εφησυχάσει απέναντι σε ένα εχθρικό για το λαϊκό συμφέρον κεντρικό και τοπικό κράτος.

Να αξιοποιήσει την πείρα του, γνωρίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα αστικά κόμματα και οι εκλεκτοί τους στην Τοπική Διοίκηση στήριξαν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική της "Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας" και την "απελευθέρωση" της Ενέργειας.

Πολιτική η οποία φέρνει μόνο ενεργειακή φτώχεια και ταυτόχρονα εκτόξευση των κερδών των μονοπωλίων, των "πράσινων" αρπακτικών, που μάλιστα κάνουν τις επενδύσεις τους με "ζεστό" κρατικό χρήμα από την αφαίμαξη του λαού.

Τα καταστροφικά σχέδια της ΤΕΡΝΑ και των άλλων ομίλων στην Κρήτη δεν είναι ουρανοκατέβατα.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εξυπηρέτησης αυτών των ενεργειακών σχεδιασμών των μονοπωλίων, την οποία με τις ευλογίες της ΕΕ εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των αστικών κομμάτων και των δυνάμεών τους σε Περιφέρεια και δήμους.

Οι όποιες κατά περίπτωση αντιρρήσεις (βουλευτών, τοπικοδιοικητικών κ.λπ.) αποτελούν σε τελική ανάλυση "άσφαιρα πυρά", καθώς δεν βάζουν στο στόχαστρο την κυρίαρχη πολιτική για την Ενέργεια, τη λειτουργία της Ενέργειας ως εμπορεύματος αντί για κοινωνικό αγαθό για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ