Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Το δικαίωμά μας στη σίτιση δεν το παζαρεύουμε!»

Συνέχιση της σίτισης στις εστίες ενέκρινε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά τις κινητοποιήσεις

Από την παρέμβαση στη Βουλή
Από την παρέμβαση στη Βουλή
«Με τον αγώνα μας καταφέραμε το αυτονόητο. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενέκρινε τη συνέχιση της σίτισής μας και τον Αύγουστο!», ανακοινώνουν με κοινό δελτίο Τύπου οι Σύλλογοι Οικότροφων Φοιτητών ΦΕΑ, ΦΕΠΑ και ΝΦΕΕΜΠ.

Οι Σύλλογοι έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε επίμονες κινητοποιήσεις ώστε οι εκατοντάδες φοιτητές που μένουν όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα, είτε για οικονομικούς λόγους είτε για λόγους εργασίας είτε για λόγους υποχρεώσεων με τις σχολές τους, να εξακολουθήσουν να σιτίζονται. Οπως δηλώνουν, βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευση της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ότι συνεχίζεται συλλογικά η διεκδίκηση για σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Οπως αναφέρουν οι Σύλλογοι Οικοτρόφων, «με τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας καταφέραμε, στις 30/07, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να εγκρίνει τη συνέχεια της σίτισης στις εστίες της Αθήνας και τον μήνα Αύγουστο.

Είναι μία κατάκτηση που ανακουφίζει εκατοντάδες οικοτρόφους, δίνει λύση σε ένα πολύ οξυμένο ζήτημα.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ώστε η απόφαση που πάρθηκε να γίνει άμεσα πράξη. Το δικαίωμά μας στη σίτιση δεν το παζαρεύουμε!

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ακόμα και για όσα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα χρειάζεται διεκδίκηση και αποφασιστικότητα. Αλλιώς, όπως αποδείχθηκε, αυτοί που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, με την πρώτη ευκαιρία επιδιώκουν να μας κόψουν δικαιώματα.

Εχουμε νέες μάχες να δώσουμε και δεν χωράει καμία εμπιστοσύνη, κανένας εφησυχασμός απέναντι στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, των διοικήσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και των ιδρυμάτων, που εντείνει την υποχρηματοδότηση και παζαρεύει τις ανάγκες μας για τα κέρδη εργολάβων και επιχειρήσεων!

Τα καταφέραμε επειδή βασιστήκαμε στη δικιά μας δύναμη και δεν αρκεστήκαμε στα λόγια που έχουμε χορτάσει από κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Μέσα από τους Συλλόγους μας, συντονίζοντας τον αγώνα μας όλοι οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας από κοινού, με συνεχόμενες κινητοποιήσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στις Πρυτανείες των Ιδρυμάτων μας, ακόμα και στη Βουλή.

Συνεχίζουμε λοιπόν! Ολοι για έναν και ένας για όλους, απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Δεν θα επιτρέψουμε να λιώνουμε στη ζέστη και να μένουμε νηστικοί το καλοκαίρι. Δεν είμαστε φοιτητές δεύτερης κατηγορίας.

Απαιτούμε σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ