Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΗ
Επεισόδιο με σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

Επεισόδιο σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή Μαραθούντα της Σύμης, με ταχύπλοο σκάφος που νωρίτερα είχε αποβιβάσει πρόσφυγες και μετανάστες που μετέφερε από τα τουρκικά παράλια.

Ο οδηγός διακινητής του ταχύπλοου δεν υπάκουσε σε σήμα του Λιμενικού για να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού. Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού πραγματοποίησε δύο προειδοποιητικές βολές με αρνητικά αποτελέσματα. Κατόπιν προχώρησε σε στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου, το οποίο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά το περιπολικό σκάφος. Από αυτό προκλήθηκε θραύση του αεροθαλάμου του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ένας από το πλήρωμα του ταχύπλοου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Στην ξηρά βγήκαν 21 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας, καταβάλλοντας ο καθένας το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ για τη μεταφορά τους στη Σύμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ