Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δεν τα κατάφερε η Εθνική ανδρών

Αποκλείστηκε από το τουρνουά μετά την καταδικαστική ήττα από τη Γερμανία στα προημιτελικά

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία ήταν αυτή που τελείωσε τις όποιες βλέψεις της Εθνικής μπάσκετ ανδρών για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η Εθνική ηττήθηκε χτες με 76-63 από τους Γερμανούς στον αγώνα για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά και δεν κατάφερε να βρεθεί στην τετράδα που θα την έβαζε και στη ζώνη των μεταλλίων. Πλέον η Γερμανία στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του χτεσινοβραδινού αγώνα μεταξύ Γαλλίας και Καναδά.

Το ελληνικό συγκρότημα, παρά το ιδανικό ξεκίνημα όταν και κυριάρχησε μέχρι τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, και το πείσμα που επέδειξε σε όλο τον αγώνα, δεν κατάφερε να έχει απαντήσεις στην αντίδραση των αντιπάλων, που έκαναν την ανατροπή των δεδομένων στην επανάληψη έχοντας μπροστάρη τον Φραντς Βάγκνερ. Ενώ, όπως αποδείχθηκε, διέθεταν και περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα ειδικά στην 4η περίοδο, όπου τα σημάδια κούρασης ήταν εμφανή στις τάξεις των Ελλήνων διεθνών.

Η Ελλάδα, με κορυφαίο τον Γ. Αντετοκούνμπο, είχε το πάνω χέρι στην πρώτη περίοδο προηγούμενη και με +12 (14-4) και +10 στο 10' (21-11), ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γερμανοί βελτιώνοντας αρκετά την άμυνά τους κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά ξαναφέρνοντας τις ισορροπίες στα ίσα στην ανάπαυλα (36-36). Στο β' μέρος, αν και η Εθνική βρήκε προσωρινά απαντήσεις στο ξέσπασμα των Γερμανών χάρη στους Γουόκαπ και Παπανικολάου, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, με τη Γερμανία να διευρύνει το προβάδισμά της στην αρχή της 4ης περιόδου (61-51) και να διατηρεί τα ηνία μέχρι το φινάλε.


Eurokinissi

Από την Εθνική ξεχώρισαν οι Γ. Αντετοκούνμπο (22 π.) Τ. Γουόκαπ (12 π.) ενώ για τη Γερμανία ο Φρ. Βάγκνερ (18 π.) αλλά και ο Σρέντερ (13 π.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ