Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Νέα καραβιά από πρόσφυγες και μετανάστες

Στην Καλαμάτα έφτασαν οι 77 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν χτες τα ξημερώματα, 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο αργά το βράδυ της Δευτέρας. Το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Οι 77 μετανάστες περισυνελέγησαν από κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στην περιοχή και οδηγήθηκαν προς το λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι ξεριζωμένοι έφτασαν με λάντζες στον χώρο των αποθηκών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η καταγραφή τους και αναχωρήσουν για οργανωμένη δομή μεταναστών στην ενδοχώρα. Ανάμεσα στους 77 διασωθέντες να σημειωθεί ότι βρίσκονται και 35 ανήλικοι, από τους οποίους 14 είναι παιδιά κάτω των 12 ετών. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και η προανάκριση από το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, για να διαπιστωθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με τη διακίνησή τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγραφή τους από το κεντρικό Λιμεναρχείο, στον χώρο των αποθηκών φιλοξενούνται: 46 Αιγύπτιοι (όλοι άνδρες, 23 ενήλικες και 23 ανήλικοι), 16 Ιρανοί (9 ενήλικες άνδρες, 4 ενήλικες γυναίκες, 2 ανήλικα αγόρια και ανήλικο κορίτσι), 12 Σύροι (2 ενήλικες άνδρες, 2 ενήλικες γυναίκες, 4 αγόρια και 4 κορίτσια), 2 Σουδανοί (ένας άνδρας και μια γυναίκα) καθώς και ένας υπήκοος Αφγανιστάν.

Oι κατατρεγμένοι φέρεται να είχαν ξεκινήσει από λιμάνι από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία, βρίσκονταν δε στο νερό 5 μέρες και προορισμός τους ήταν η Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ