Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές στον δήμο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ενέργεια του δήμου να προχωρήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών που έχουν οφειλές προς τον δήμο, χωρίς να στείλει έστω ειδοποιητήρια για να ενημερωθεί ο κόσμος για τις οφειλές του.

Πρόκειται για οφειλές κυρίως από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας για παραβάσεις του ΚΟΚ, με τις περισσότερες να είναι παλιές, που φτάνουν μέχρι το 2006, με αποτέλεσμα οι προσαυξήσεις να ξεπερνάνε το ίδιο το πρόστιμο, ενώ κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έχουν γίνει και για οφειλές μικρών ποσών, όπως 270 ευρώ, 293 ευρώ κ.λπ.

«Οπως συνηθίζεται στη διαδικασία κατασχέσεων, το ποσόν που οφείλει ο δημότης δεσμεύεται σε όλους τους λογαριασμούς που διαθέτει σε όλες τις τράπεζες. Δηλαδή, αν κάποιος διαθέτει λογαριασμούς σε 3 τράπεζες, το ποσόν της κατάσχεσης θα δεσμευτεί και στους 3 λογαριασμούς του!!! Δηλαδή το συνολικό ποσόν δέσμευσης θα είναι τριπλάσιο. Το ίδιο συμβαίνει σε αυτοκίνητα που είναι ιδιοκτήτες δύο άτομα (π.χ. σύζυγοι, ή γονέας με παιδί κ.λπ.), οι κατασχέσεις έχουν γίνει και στους δύο ιδιοκτήτες. Τελικά ο οφειλέτης θα πρέπει να εξοφλήσει την οφειλή του στον δήμο, να πάρει βεβαίωση αποδέσμευσης και να ξεκινήσει τη χρονοβόρα διαδικασία με τις τράπεζες για να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του!», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης απαιτεί «εδώ και τώρα να σταματήσουν οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών και στην επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των κατασχέσεων λογαριασμών και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί δίπλα στις αγωνίες των εργαζομένων, των επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων και να ζητήσουν να μπει τέρμα στη φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τις τράπεζες, το κράτος και τους δήμους.

Με ευθύνη και απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο:

- Να προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικρών οφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.

- Να ανακαλέσει, να σταματήσει και να μην εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών.

- Να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του δήμου από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης.

- Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη "σέντρα" των κατασχέσεων λογαριασμών και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες. Να ενισχύσει με τη δράση και τη στάση του την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της σημειώνει: «Αντί η δημοτική αρχή να χαρατσώνει και να δεσμεύει λογαριασμούς μαζί με τις τράπεζες, να μπει μπροστά ώστε να διεκδικήσει τις χρωστούμενες χρηματοδοτήσεις από το κράτος που περικόπτονται εδώ και χρόνια από τους δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ