Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού

Με μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο ξεκινά το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού
Με μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο ξεκινά το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού
Το Στέκι Πολιτισμού στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για άλλη μια χρονιά στον γνώριμο χώρο του θεάτρου του Πάρκου Τρίτση, θα αποτελέσει μια «ανάσα» δημιουργίας, μια πολιτιστική πρόταση κόντρα στην υποκουλτούρα και τη σήψη του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

  • Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 20.00

«Εχεις σαν στάμπα τη ζωή μας σημαδέψει» - Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την Ορχήστρα της ΚΝΕ σε επιμέλεια Τεό Λαζάρου. Θα συμμετέχει ο Φώντας Λάδης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Η Ορχήστρα της ΚΝΕ καταπιάνεται με το έργο του Μάνου Λοΐζου και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον «φυσικό» του χώρο, όπου η μουσική και ο ίδιος δέθηκαν και αγαπήθηκαν τόσο πολύ...

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 20.00

Θεατρική παράσταση με πρωτότυπο σενάριο για το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, με τίτλο «Ωσπου να μάθουμε τον κόσμο να γελάει»...

Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ φέτος, αντί να καταπιαστεί με ένα ήδη υπάρχον έργο, επιχειρεί να δημιουργήσει το δικό της πρωτότυπο κείμενο, αξιοποιώντας τα υλικά, τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις αναμνήσεις των μελών της από το Φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα ανατρέχει στην ιστορία του, τη μελετάει και εμπνέεται από αυτή. Το έργο δεν είναι ένα χρονογράφημα, αλλά ένα σύγχρονο θέαμα, που πατώντας πάνω σε σημαντικούς σταθμούς έχει στόχο να αναδείξει την πραγματική ουσία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Φωτίζοντας τις θεατές και αθέατες πλευρές του θεσμού, πλάθεται ένας νέος μύθος για να μεταφέρει στη σκηνή τη μεγαλύτερη και πιο αισιόδοξη γιορτή νεολαίας. Με παρότρυνση τα λόγια του μεγάλου κομμουνιστή καλλιτέχνη Μπ. Μπρεχτ «θέλουμε ξύπνιους θεατές, ακόμα πιο πολύ ξύπνιους», σκοπός της παράστασης δεν είναι απλώς να την παρακολουθήσει κανείς, αλλά να γίνει κομμάτι της, να συγκινηθεί και να γιορτάσει μαζί της.

Στον γνώριμο χώρο του θεάτρου του Πάρκου Τρίτση το Στέκι Πολιτισμού
Στον γνώριμο χώρο του θεάτρου του Πάρκου Τρίτση το Στέκι Πολιτισμού
Σκηνοθέτης: Σοφιανός Πεσιρίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηρώ Ραζή - Αλεξανδράτου

Δραματουργική Ομάδα: Λυγερή Γιαννουλάκη, Βίκυ Ευδάρογλου, Γεωργία Προκοπίου, Σοφιανός Πεσιρίδης, Ηρώ Ραζή - Αλεξανδράτου

Κοστούμια: Αλεξάνδρα Πετροπούλου

Σκηνικά: Ιωάννα Μπαρμπουτέλη

  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 20.00

Εκδήλωση - συζήτηση, με τίτλο: «Από τον καλλιτέχνη στον αλγόριθμο;».

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να συνεχίσει στον δρόμο που έχει κατακτήσει το Στέκι Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια, με την παρουσίαση και συζήτηση πρωτότυπων θεμάτων, διερευνώντας το μέλλον της τέχνης με τις προκλήσεις της εποχής μας.

Θα μιλήσουν οι:

- Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ

- Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ.

  • Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Τα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «πάνε» Φεστιβάλ! Μέρα αφιερωμένη στα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, παρουσιάζοντας δείγμα της δουλειάς που με τόσο μεράκι γίνεται εκεί. Στόχος, η πνοή του Φεστιβάλ να «φυσήξει» ακόμα πιο δυνατά στις κυψέλες δημιουργίας της ΚΝΕ και στο πρόγραμμά τους τη νέα χρονιά.

18.00 Παρουσίαση από το «Δια-κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ - «Τραβέρσο». Επιμέλεια: Νίκος Ζαντιώτης.

18.30 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Γεννήθηκα εδώ» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος». Σκηνοθεσία: Αγγελος Αγγελακόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάνα Κιόσια.

  • Και τις 4 ημέρες στον χώρο του Στεκιού Πολιτισμού του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα λειτουργούν:

- Εικαστική Εκθεση Σύγχρονου Εργου με τίτλο «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», που οργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ

- Περίπτερα των Στεκιών Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ: «Μάνος Λοΐζος», Μενιδίου, «Τραβέρσο» στον Πειραιά, «Ανδ. Λυκουρίνος» στην Καισαριανή.

- Περίπτερο του Χώρου Πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου». Στο περίπτερο θα φιλοξενούνται αφίσες - χαρακτικά με θέμα τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του σεμιναρίου Χαρακτικής με την τεχνική της «υψιτυπίας». Στον χώρο θα βρίσκονται οι μήτρες των χαρακτικών αλλά και πρέσα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τυπώσουν όποια αφίσα επιθυμούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ