Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα για τα κέρδη των ιδιωτών»

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ανάθεση της διαχείρισης του πολιτισμού σε εργολάβους

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση στην είσοδο της Ακρόπολης συνεχίστηκαν οι αγωνιστικές παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού ενάντια στις προσπάθειες περαιτέρω εμπορευματοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των ιδιωτών», δήλωσαν για μία ακόμα φορά με πανό και συνθήματα στα Ελληνικά και Αγγλικά, με επισκέπτες, ντόπιους και τουρίστες να δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα τους. Δίνοντας έτσι και την καλύτερη απάντηση στην προκλητική στάση της αστυνομίας που, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, βρισκόταν στην είσοδο και εντός του αρχαιολογικού χώρου, σε μια προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, να κυριαρχήσει κλίμα τρομοκρατίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης προς το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να οργανώσουν νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις μέσα από το Σωματείο τους και να διεκδικήσουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για να κάνουν ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στην είσοδο ιδιωτών στην Ακρόπολη και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και να μεταφέρουν την πάγια θέση τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράδοση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία και τις εξελίξεις που δρομολογούνται και στο ζήτημα της φύλαξης, κάτι που, όπως αναδεικνύει το Σωματείο, αποτελεί «το άνοιγμα της Κερκόπορτας για την άλωση των αρχαιολογικών χώρων από εργολάβους, το πρώτο κρίσιμο βήμα για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ. Για να τελειώνουν με τους αρχαιοφύλακες και την ειδικότητά τους και να φέρουν παντού εργολαβίες σεκιούριτι, όπως δείχνει και το πρόσφατο σχετικό αίτημα της διοίκησης του Αρχαιολογικού Μουσείου για την ...ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης. Είναι η εφαρμογή στην πράξη του γενικού σχεδιασμού του υπουργείου να τελειώνει με όλες τις ειδικότητες και να τα παραδώσει όλα σε εργολάβους. Να κάνει τον πολιτισμό εμπόρευμα, προνόμιο για τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν χρήματα, στον δρόμο που χάραξαν και οι prive ξεναγήσεις στην Ακρόπολη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ