Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οχτώ μετάλλια ο απολογισμός για την ελληνική αποστολή

Eurokinissi Sports

Με ένα χάλκινο μετάλλιο στην πάλη, νίκες για τις Εθνικές πόλο γυναικών και ανδρών και έκτη θέση στο ελεύθερο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης έκλεισαν οι συμμετοχές της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε το όγδοο κατά σειρά μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στα 86 κιλά ελεύθερης πάλης επικράτησε με 5 - 4 επί του Μάιλς Ναζέμ Αμίν από το Σαν Μαρίνο και στέφθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης.

Ο αθλητής της Εθνικής μας ομάδας κατάφερε να κερδίσει στα πρώτα 3 λεπτά τέσσερα σημεία, κρατώντας τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο κινδύνεψε στην επανάληψη από την επίθεση του αντιπάλου του που κατάφερε να ισοφαρίσει, ωστόσο ο 32χρονος παλαιστής μας πήρε τη νίκη και το όγδοο μετάλλιο για τη χώρα μας σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντ. Κουρουγκλίεφ έφτασε σε αυτήν την επιτυχία μέσω του ρεπεσάζ - της δεύτερης ευκαιρίας - και της πρόκρισης του Ιρανού Γιαζντανιτσαρατί στον τελικό της κατηγορίας.

Τον αθλητή συγχαίρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημειώνει: «Πολλά συγχαρητήρια στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ που μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στα 86 κιλά. Είναι το 8ο μετάλλιο για τη χώρα μας, ενώ η ελληνική πάλη παίρνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 20 χρόνια. Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες».

Επικράτησε του Καναδά η Εθνική πόλο γυναικών


Eurokinissi Sports

Στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, η Εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

Στην αναμέτρηση με τον Καναδά, το πρωί του Σαββάτου, επικράτησε με 19 - 10 σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να προηγείται στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και με σερί γκολ στα τελευταία λεπτά να κατακτά τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2 - 2, 5 - 3, 5 - 2, 7 - 3

Οι συνθέσεις: ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα 2, Νίνου 3, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΚΑΝΑΔΑΣ (Ντέιβιντ Παραντέλο): Γκοντρό, Λέκνες, Κρεβιέρ 3, Ράιτ 2, Μιμίδη, Μακ Ντάουελ, Μπάκοτς 1, Λεμέι - Λαβουά 1, Μακ Κέλβι 2, Μπράουν, Πολ 1, Λα Ρος, Βουλπίσι.

Στην πέμπτη θέση η ομάδα πόλο ανδρών

Στον αγώνα που έγινε το πρωί της Κυριακής, η Εθνική πόλο ανδρών κατάφερε να επικρατήσει της Ισπανίας και να κατακτήσει την 5η θέση, με σκορ 15 - 13.

Τα οκτάλεπτα: 2 - 2, 6 - 4, 4 - 1, 3 - 6

ΕΛΛΑΔΑ: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 1, Παπανικολάου, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγγίρε, Μουνιαρίθ 1, Γρανάδος 1, Σαναχούγια 3, ντε Τόρο, Λαρούμπε 2, Φαμέρα, Καμπάνας, Ταχούλ 1, Περόνε 2, Μπιέλ, Μπουστός 3, Λόριο.

Εξαιρετική η εμφάνιση Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Την 6η θέση κατέλαβαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο ελεύθερο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατέλαβαν τελικά την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Με 281.8418 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα, έφθασαν τους 532.3002 βαθμούς συνολικά και τερμάτισαν στην 6η θέση, στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ελληνικό ζευγάρι σε Ολυμπιακούς.

Στον ακοντισμό γυναικών η Ελίνα Τζένγκο, με δύο άκυρες προσπάθειες και με μια βολή στα 61,85 μ. έμεινε στην 9η θέση, αποτυγχάνοντας να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ