Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ
«Σφαγείο» η πολιτική της κυβέρνησης που τίποτα δεν την «ξεπλένει»!

Με αφορμή την αποκάλυψη ότι υπάλληλος του ΕΦΚΑ χρηματιζόταν για να εκδίδει επιδόματα αναπηρίας

Με αφορμή την αποκάλυψη ότι στέλεχος του ΕΦΚΑ χρηματιζόταν για να βγάζει επιδόματα αναπηρίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο κρούσμα αποτελεί «ένα μικρό δείγμα της σαπίλας του συστήματός τους» και δημοσιοποιεί ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ:

«Το περιστατικό αυτό, για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας, που διέπουν τη λειτουργία του φορέα. Η διοίκηση του φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του».

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!», απαντά η ΣΕΑΑΝ. «Αλήθεια, τι έκανε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για τις τόσες καταγγελίες της ΣΕΑΑΝ, επώνυμες, με συγκεκριμένα στοιχεία; Δεν απάντησε ουσιαστικά καμία φορά».

Η ΣΕΑΑΝ παραθέτει αποκαλυπτικά στοιχεία:

  • Οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας φτάνουν τις 600.000, επίδομα παίρνουν γύρω στις 150.000, τουλάχιστον 80.000 λιγότεροι από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία των ΚΕΠΑ, πριν από 12 χρόνια. Οι ανάπηροι με μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν παίρνουν τίποτα.
  • Οχι μόνο προσλήψεις ΑμεΑ δεν γίνονται, ούτε στον βαθμό που γίνονταν παλιότερα αλλά και μόλις ένας εργοδότης εντοπίσει ότι ένας εργαζόμενος έχει πρόβλημα υγείας, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που του έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις, προχωράει στην απόλυσή του.
  • Συντάξεις αναπηρίας: Οι συνταξιούχοι αναπηρίας πριν από τα ΚΕΠΑ ήταν το 14% στο σύνολο των συνταξιούχων, επιστημονικά εξηγήσιμο. Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει κάτω από το 5%. Ολα αυτά γιατί αντιμετωπίζουν τον ανάπηρο ως κόστος.
  • Κόβουν λεφτά από τις κοινωνικές δαπάνες, τις κατακτήσεις των εργαζομένων για να επιδοτήσουν την ανάπτυξη, τους μεγαλοεργολάβους, τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, ακόμα και τις ΠΑΕ, τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πρώτα σε σακατεύουν με την πολιτική τους κι ύστερα έρχονται να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες σου. Η απόγνωση, η απελπισία, τα αδιέξοδα που βιώνει όλος αυτός ο κόσμος είναι η χρυσοφόρα εκμεταλλεύσιμη ύλη για τους ανθρώπους του συστήματος. Υπουργοί, βουλευτές, κόμματα του συστήματος, δήμαρχοι, κρατικοδίαιτες, συμβιβασμένες, συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και στελέχη των σχετικών οργανισμών, πέφτουν σαν αρπακτικά να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία αυτού του κόσμου. Εξ ου και η συγκεκριμένη με τα λεφτά στην τσάντα», καταλήγει ανάμεσα σε άλλα η ΣΕΑΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ