Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET U16
Στην 4η θέση η Εθνική παίδων

Την 4η θέση κατέλαβε η Εθνική παίδων στο Eurobasket U16 που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην κορυφή βρέθηκε η Γαλλία, νικώντας 82-70 την Ισπανία στον μεγάλο τελικό, ενώ στον μικρό τελικό η Ελλάδα ηττήθηκε 74-65 από τη Σερβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου, έχοντας μέσο όρο 17,9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 33,1 λεπτά συμμετοχής, εξασφάλισε μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Αντρέι Μπιέλιτς (Σερβία), Μάρκος Θουρίτα (Ισπανία), Κάμερον Χουιντό (Γαλλία) και Λούκα Λεταλιέρ (Γαλλία). MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γάλλος Χουιντό.

Ο προπονητής της Εθνικής παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας για την προσπάθεια της ομάδας εκτίμησε ότι είναι «σαφώς θετικός ο απολογισμός της παρουσίας της Εθνικής ομάδας σε αυτήν τη διοργάνωση. Είμαστε ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με αυτά τα παιδιά και να ζήσουμε μαζί τους όλες αυτές τις ημέρες προσπάθειας». Σημείωσε ακόμα πως «στόχος ήταν να γίνουμε μια καλή ομάδα, και γίναμε όντως μια καλή ομάδα. Στα περισσότερα παιχνίδια δείξαμε πάρα πολύ καλά πράγματα. Πιστεύουμε πολύ στη διαδικασία και τα παιδιά το πραγμάτωσαν αυτό, και όσο το συνεχίσουν αυτό θα έρχονται πιο κοντά σε νέες διακρίσεις. Ο σεβασμός και η αναγνώριση που κέρδισαν από όλους είναι το δικό τους μετάλλιο (...) Παίξαμε με τις καλύτερες μπασκετικές σχολές της Ευρώπης και τις κοιτάξαμε στα μάτια, κάναμε νίκες και παλέψαμε σε κάθε παιχνίδι, οπότε και μόνο η λύπη που ένιωσαν τα παιδιά που δεν πήραμε μετάλλιο παίζοντας με διαχρονικά κορυφαίες ομάδες, όπως η Ισπανία και η Σερβία, είναι από μόνη της μια διάκριση, μια επιβράβευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ