Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Να μην ξεσπιτωθεί η οικογένεια με παιδί με αναπηρία

Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται αύριο, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στα Σεπόλια, στην οδό Λιοσίων 195 (έξω από το 67ο Γυμνάσιο) ενάντια στα «κοράκια» που επιδιώκουν να πετάξουν στον δρόμο οικογένεια με παιδί το οποίο έχει αναπηρία 67%!

Στη συγκέντρωση καλούν ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Οπως ενημερώνουν στο κάλεσμά τους, η συγκεκριμένη τετραμελής οικογένεια «πήρε δάνειο το 2005 για να αποκτήσει ένα μικρό διαμέρισμα 70 τ.μ. κοντά στην οδό Λιοσίων. Την κρίση την πλήρωσαν και με το παραπάνω, ζώντας την ανεργία, τη σκληρή φτώχεια και τις διακοπές ρεύματος, όμως δεν τα παράτησαν! Πάλεψαν για όλα και πιο πολύ για να προσφέρουν την ειδική στήριξη που χρειαζόταν το ανάπηρο παιδί τους. Μέχρι και το 2021 έχουν καταθέσεις δόσεων, προσπαθώντας να ξεπληρώσουν το δάνειό τους. Ομως έχασαν τη ρύθμιση...

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2024, αλλά η οικογένεια δεν είχε γνώση και δεν έφτασε στα χέρια της καμία ειδοποίηση. Εμαθαν τον Ιούνη του 2024 ότι το σπίτι τους δεν τους ανήκει πια!».

Οι μαζικοί φορείς, απαιτώντας να κατοχυρωθεί το σπίτι αυτό ξανά στην οικογένεια και να μην πραγματοποιηθεί καμία έξωση, τονίζουν: «Είμαστε σε ετοιμότητα για να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον Σπύρο και την οικογένειά του! Σε αυτή τη γειτονιά όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος θα συμπαρασταθεί με όλους τους τρόπους! Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσει η οικογένεια όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις πρόσφατα στην Ελευσίνα και αλλού!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ