Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια μπόρα ήταν αρκετή να δείξει τη γύμνια στην αντιπλημμυρική προστασία

Το Γαλάτσι απροσπέλαστο
Το Γαλάτσι απροσπέλαστο
Μια μπόρα μικρής σχετικά διάρκειας ήταν αρκετή χτες για να πλημμυρίσουν γειτονιές και δρόμοι στην Αθήνα, καθώς είναι ανύπαρκτες οι αντιπλημμυρικές υποδομές, με ευθύνη κυβερνώντων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών που τα αναθέτουν σε επιχειρηματίες, χωρίς ποτέ να υλοποιούνται. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την κακοκαιρία «Ατένα» είναι ενδεικτική για το γεγονός ότι η Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας είναι αθωράκιστες, με δεδομένο ότι οι καταστροφές από τις πυρκαγιές και την αποψίλωση των ορεινών όγκων έχει επιδεινώσει την κατάσταση, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν έρθουν τα χειρότερα.

Πλημμύρες στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώθηκαν στον Αγ. Νικόλαο, στο ύψος του ηλεκτρικού σταθμού, από όπου μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες. Στον «Ευαγγελισμό» οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει έξω από τη στάση του Μετρό, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην είσοδο του Πεδίον του Αρεως, στο Γαλάτσι, σε κεντρικό σημείο, στη συμβολή των οδών Τραλλέων και Βεΐκου, η είσοδος του μετρό στον Αγ. Ελευθέριο.

Εντονη ήταν η βροχόπτωση και σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ζεφύρι και Περιστέρι, αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων, σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεντέλη και Βριλήσσια. Καταιγίδα σημειώθηκε και στην Κυψέλη, στα Πατήσια και στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους.

Δρόμοι στους Αμπελόκηπους μετατράπηκαν σε ποτάμια
Δρόμοι στους Αμπελόκηπους μετατράπηκαν σε ποτάμια
Στην οδό Aχαΐας στους Αμπελόκηπους, γυναίκα αναγκάστηκε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου της για να σωθεί, καθώς αυτό παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια - Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη, στη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο. Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας εκφράστηκε για άλλη μια φορά με το γνωστό μήνυμα «112» που χτυπούσε παντού, για να έχουν καλυμμένα τα νώτα τους κυβέρνηση και τοπικές αρχές που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική, που βλέπει την πρόληψη και την πολιτική προστασία ως κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ