Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Γενική Συνέλευση στο πλαίσιο της διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης

Σε Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 11.00 στο Θέατρο «Αλάμπρα» (Στουρνάρη 53, Πολυτεχνείο), προκειμένου να συζητήσουν οι ηθοποιοί τις εξελίξεις γύρω από τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το ελεύθερο θέατρο. Σημειωτέον, η πρόταση του ΔΣ του ΣΕΗ μεταφέρθηκε στην Πανελλήνια Ενωση Θεάτρου, όπου κάποιοι από τους όρους έγιναν δεκτοί, κάποιοι άλλοι όχι και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί.

«Είμαστε αισιόδοξοι! Οτι μέσα από τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση μετά από 12 χρόνια», σημειώνει το ΔΣ του ΣΕΗ και προσθέτει: «Ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη, μια μάχη που απαιτεί τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας, που θέλει επιμονή! Μια μάχη που μπορεί να έχει αίσια έκβαση, αρκεί ο κλάδος να βρεθεί ενωμένος και αποφασισμένος απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και στα σχέδια της κυβέρνησης για επιπλέον επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (ετοιμάζει νέα νομοσχέδια για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το Ασφαλιστικό, το ταμείο ανεργίας)!

Η κατάσταση που ζούμε όλοι μας στις πρόβες και πάνω στη σκηνή συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη, χειρότερη από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ την ίδια στιγμή η ζωή και η καθημερινότητα δυσκολεύουν διαρκώς.

Ηρθε η ώρα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τη Σύμβαση που θα αντιπροσωπεύει αξιοπρεπώς την εργασία μας στο θέατρο, με την εποχικότητα, την ανασφάλεια και τις ιδιαιτερότητες που έχει το επάγγελμά μας!

  • Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τους μισθούς πείνας. Απαιτούμε αυξήσεις και μισθούς που θα μας επιτρέπουν να αφιερωθούμε στην Τέχνη μας!
  • Δεν αποδεχόμαστε τις απλήρωτες πρόβες. Ο χρόνος της πρόβας είναι εργάσιμος χρόνος και πρέπει να πληρώνεται κανονικά.
  • Δεν αποδεχόμαστε τον απαράδεκτο διαχωρισμό του παιδικού θεάτρου από το υπόλοιπο θέατρο.
  • Απαιτούμε ενιαία Σύμβαση για όλο τον κλάδο, η οποία θα εξασφαλίζει ελάχιστο χρόνο απασχόλησης».

«Ηρθε η ώρα να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μια Σύμβαση που θα βελτιώσει τους όρους δουλειάς και ζωής, θα θέσει στέρεες βάσεις και για τις επόμενες μάχες για τη ζωή και την Τέχνη που δικαιούμαστε!», τονίζει το ΔΣ του ΣΕΗ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ