Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι αγώνες των αρχαιοφυλάκων

Καθολική επιτυχία σημείωσε η χθεσινή 4ωρη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μετά την «προκλητική», όπως τη χαρακτηρίζει το σωματείο, σιωπή του υπουργού Πολιτισμού στα αιτήματά τους.

Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις οφείλονται στην ανακοίνωση του υπουργού για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των εργαζομένων και να πληρωθεί η μέχρι τώρα υπερωριακή εργασία. Παράλληλα, το ΥΠΠΟ δεν καλύπτει τις τουλάχιστον 1.000 κενές οργανικές θέσεις φύλαξης. Το σωματείο τονίζει ότι ο υπουργός «συστηματικά αρνείται να λύσει προβλήματα και εκκρεμότητες, που αν διογκωθούν τελικά θα θέσουν σε κινδύνους και τα μνημεία». Επίσης, επιδιώκει να εισβάλει στις συνθήκες δουλιάς και να δημιουργήσει καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα, επιβάλλοντας σε κάθε εργαζόμενο δύο βάρδιες εργασίας μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο! Ο υπουργός Πολιτισμού αφήνει ανοιχτό το πεδίο για εισβολή ιδιωτικών εταιριών φύλαξης και μετέρχεται τρόπους και τακτικές, «ώστε να παραδώσει τη φύλαξη σε ιδιώτες με πραξικοπηματικό τρόπο».

Οι αρχαιοφύλακες θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με 48ωρες απεργίες σ' όλα τα μουσεία και τους χώρους στις 25, 26/5 και 1, 2/6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ