Τρίτη 15 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Νέα κατάθεση για τα εγκλήματα των ναζιστών

Με την κατάθεση του τρίτου λεγόμενου προστατευόμενου μάρτυρα, συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι στρατολογήθηκε στη Χρυσή Αυγή το 2006, σε ηλικία 16 ετών, από τον Κίμωνα Παπαδόπουλο (μετέπειτα υποψήφιο βουλευτή και μετακλητό υπάλληλο της Βουλής), η μητέρα του οποίου διατηρούσε φροντιστήριο όπου πήγαινε ο μάρτυρας.

Οπως είπε, στα κεντρικά γραφεία τότε της Χρυσής Αυγής πρωτοήρθε σε επαφή με Κασιδιάρη, Γερμενή, Λαγό. Μίλησε για ιδεολογικά μαθήματα για τον ναζισμό και τον Χίτλερ, για τον αρχηγό Μιχαλολιάκο, τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, τον Παππά, τον Κασιδιάρη, τον Δεβελέκο, τον Καζαντζόγλου.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση της προέδρου για το αν «αποδέχεστε ότι μπορείς και να σκοτώσεις», είπε: «Ναι, κυρία πρόεδρε. Οταν είσαι 16 χρονών και έχεις εθνικοσοσιαλισμό στο κεφάλι σου, το αποδέχεσαι». Κατέθεσε ότι γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση με όπλα και μαχαίρια. Κατονόμασε ως εκπαιδευτές τους Γερμενή, Πατέλη, Ρουπακιά, Τσακανίκα, Ζέρβα, Κασιδιάρη και τον αστυνομικό Χαλάστρα, που ερχόταν με το υπηρεσιακό του όπλο. Η εκπαίδευση γινόταν στο Χαϊδάρι, κοντά στο Σκοπευτήριο. Κατέθεσε ότι του έμαθαν «χτυπήματα με μαχαίρι. Πώς να στρίβεις το μαχαίρι, γιατί όταν το στρίβεις δύσκολα ράβεται. Και αυτό έκανε ακριβώς ο Ρουπακιάς στον Φύσσα».

Για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είπε: «Υπάρχουν πολλοί Ελληνες από το Πέραμα και είτε έχουν κατάστημα με ψάρια. Είτε για τον χ, ψ λόγο ήθελαν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Το ίδιο έγινε με την επίθεση στο ΠΑΜΕ (...). Κάποιοι είχαν σχέση επαγγελματική με τη Ζώνη και ήθελαν να πάρει τη μερίδα του λέοντος η ΧΑ. Είναι αυταπόδεικτο, κυρία πρόεδρε. Μέτα την κατάθεσή μου βγήκαν πολλές συνομιλίες και είπαν "θα τους τελειώσουμε". Το είχε προαναγγείλει ο κ. Λαγός». Για το δουλεμπορικό σωματείο «Αγιος Νικόλαος» ανέφερε: «Ναι, θα το δημιουργούσαν οι ίδιοι - τα μέλη της ΧΑ. Και αυτό αποδεικνύεται και είναι αντίθετο με αυτό που λέει ο κ. Λαγός. Ο Κυριτσόπουλος και ο Πανταζής ήταν μέλη της ΧΑ. Δεν ήταν κάποιοι ξέμπαρκοι και καλέσανε τον Λαγό...». Για τον Φύσσα επανέλαβε ότι ήταν στοχοποιημένος και δεν ήταν τυχαίος ο τρόπος που δολοφονήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ