Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Οι δημόσιες παρουσίες νέων στρατευμένων σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, οι επιστολές τους στον Τύπο, οι διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αποστολές εκτός συνόρων είναι πέρα για πέρα δίκαιες. Το δίκιο τους επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Συνεχώς νέες ειδήσεις καταφτάνουν για επιθέσεις από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ ενάντια στους λαούς της περιοχής με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται όλο και πιο επικίνδυνα η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους, σε πραγματικές επιχειρήσεις, είτε και σε ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας. Συνεχίζονται οι πληροφορίες για νέες αποστολές πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά εκτεθειμένη. Οσες ποινές και διώξεις κι αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει ούτε να φοβίσει, ούτε να φιμώσει τα στρατευμένα παιδιά του λαού.

Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι! Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει εκδηλωθεί από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα είναι η ασπίδα προστασίας τους. Οι δεκάδες άλλοι φαντάροι, οι επιστολές των μανάδων τους που τις διαβάζεις και ανατριχιάζεις από συγκίνηση και περηφάνια, τα εκατοντάδες εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα πανό αλληλεγγύης που υψώνονται σε πανεπιστήμια, δίνουν φτερά στην ελπίδα.

Τη θέληση των στρατευμένων ενισχύουν ακόμα απόστρατοι και άλλοι αξιωματικοί που δεν ενδύονται τον αιματοβαμμένο ΝΑΤΟικό μανδύα της φρίκης των πολέμων. Το αυθόρμητο, θερμό χειροκρότημα αλληλεγγύης από χιλιάδες λαού και νεολαίας κατά τη συναυλία για το έγκλημα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο έδειξε την ευρύτητα της απήχησης και της λαϊκής συναίνεσης στη συγκεκριμένη ενέργεια των φαντάρων και το περιεχόμενό της!

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες μαζί με τη λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη, ενάντια στις άδικες και αβάσιμες ποινές. Κάθε στρατιωτικός και ο στρατιώτης θητείας δικαιούται να παραπονεθεί σε τρεις βαθμούς. Πρώτον, σε αυτόν που τον τιμώρησε. Δεύτερον, στον προϊστάμενο αυτού και τρίτον, στον προϊστάμενο του προϊσταμένου.

Στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, κάθε τιμωρημένος έχει δικαίωμα να προσφύγει ακόμα και στα διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση της ποινής. Υπάρχει προηγούμενο δεδικασμένο από το 2001, οπότε και διοικητικό δικαστήριο δικαίωσε μόνιμο υπαξιωματικό του αντιτορπιλικού «Θεμιστοκλής» που είχε διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από τον αντιδραστικό στρατιωτικό κανονισμό 20-1, που πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί, οι φαντάροι έχουν δίκιο! Εχουν τη στήριξή μας! Προχωράμε μπροστά με τη δύναμη του λαού, για να φύγουν οι Ενοπλες Δυνάμεις από τα πολεμικά σφαγεία του ιμπεριαλισμού!

Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!


Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ε.Δ. - Σ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ