Τρίτη 22 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαθητές και φοιτητές στις 4 Νοέμβρη στους δρόμους

Αγωνιστικό ραντεβού στις 4 Νοέμβρη δίνουν μαθητές και φοιτητές, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες τους, την κάλυψη όλων των αναγκών σχολείων και σχολών. Στην Αθήνα, διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

«Φτάνει με τις άδικες αποβολές και την τρομοκρατία» δηλώνουν οι μαθητές και διεκδικώντας κάλυψη όλων των κενών, ανάκληση των συγχωνεύσεων τμημάτων, να γίνουν επιδιορθώσεις και έλεγχοι στα σχολικά κτίρια και να υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία. Στις 4 Νοέμβρη βγαίνουν στους δρόμους «επειδή δεν συμβιβαζόμαστε με την τραγική κατάσταση στα σχολεία μας και την άδεια τσέπη των γονιών μας» - «δεν θέλουμε η χώρα μας να συμμετάσχει στους πολέμους, να βοηθά στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης». «Επειδή αποδείχτηκε πως μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας», όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που διαμηνύει: «Εμείς βάλαμε στην τσέπη το κινητό μας... εσείς όμως κάνετε χάλια το σχολείο μας - 4 Νοέμβρη το υπουργείο Παιδείας παίρνει αποβολή από τους μαθητές».

Μαζί τους την ίδια μέρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για την κάλυψη των αναγκών των σχολών με όλο το απαραίτητο προσωπικό, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, άμεσα μέτρα στήριξης απέναντι στο τεράστιο κόστος σπουδών - καμία διαγραφή φοιτητών, ενώ διατρανώνουν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας, σε κάθε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Αντί να τιμωρούν τους μαθητές, να τους ακούσουν

«Το υπουργείο Παιδείας να ακούσει τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των μαθητών, αντί να τους τιμωρεί επειδή αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο!», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ που αναφέρεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται. «Θα πάρουν ξανά αποφασιστική απάντηση στις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν στις 4 Νοεμβρίου», τονίζει.

Αναλυτικά το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Από το πρώτο σχολικό κουδούνι, με τις εκατοντάδες μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έχει γίνει απολύτως σαφές στην κυβέρνηση το αυτονόητο: Οι μαθητές θέλουν και αξίζουν καλά σχολεία και καθηγητές, όχι συγχωνεύσεις και αποβολές!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε πανικό και αξιοποιούν απέναντι στους μαθητές και τους αγώνες τους τη συκοφαντία, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Με απειλές για αποβολές, με απουσίες στο webex, που αξιοποιείται χωρίς κανέναν σεβασμό στις δημοκρατικές, συλλογικές αποφάσεις των σχολείων, ακόμα και με αστυνομία στα σχολεία και συλλήψεις μαθητών.

Δεν επιβραβεύεται, αντιθέτως τιμωρείται και συκοφαντείται η προσπάθεια των μαθητών να δράσουν συλλογικά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, να εναντιωθούν στη φρίκη των πολέμων και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, να ενωθούν με τον λαό, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για καλύτερη ζωή.

Θεωρείται "εγκληματίας" όποιος αγωνίζεται για να έχει το σχολείο καθηγητές στην ώρα του, φυσιολογικό αριθμό μαθητών στην τάξη, σύγχρονα κτίρια, υποδομές, εκδρομές και δραστηριότητες, τη στιγμή που οι αξίες της συλλογικότητας, του αγώνα, της αλληλεγγύης είναι τα πραγματικά αντισώματα και για τα φαινόμενα νεανικής βίας που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην πραγματικότητα το υπουργείο Παιδείας είναι που εγκληματεί! Με τη διαχρονική πολιτική που θεωρεί τη μόρφωση ως κόστος και κάνει κάθε μέρα χειρότερη την κατάσταση στα σχολεία. "Εγκλημα" είναι μέσα Οκτώβρη να μην έχουν τα σχολεία όλους τους καθηγητές στη θέση τους. "Εγκλημα" είναι να βρίσκονται οι μαθητές σε κτίρια - ερείπια χωρίς καμία ασφάλεια. Να είναι 30 μαθητές στην τάξη λες και βρισκόμαστε δεκαετίες πριν. "Εγκλημα" είναι να κόβονται οι εκδρομές αντί να ενισχύεται η δημιουργία, ο αθλητισμός, η επαφή με τις τέχνες, η ψυχαγωγία. "Εγκλημα" είναι να εξαρτάται το δικαίωμα στις σπουδές, τη μόρφωση, το μέλλον από την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας καλά θα κάνουν να ακούσουν και να κάνουν πράξη τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των μαθητών. Αν πιστεύουν πως θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τους μαθητές που αγωνίζονται είναι βαθιά γελασμένοι. Θα πάρουν ξανά αποφασιστική απάντηση στις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν στις 4 Νοεμβρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ