Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
Τηλεόραση
Περί... ευθυνών

Στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ουσιαστικά, επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση του διορισμού του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε χτες ο υπουργός Τύπου, δε φέρει ευθύνη, αφού έχει δώσει τις προτάσεις της, ενώ ο ίδιος έχει στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής από το τέλος Γενάρη για να κινηθεί η διαδικασία. Η ερώτηση κατά τον Χρήστο Πρωτόπαππα για το πότε θα οριστεί το νέο ΕΣΡ δε θα πρέπει ν' απευθύνεται στην κυβέρνηση, αλλά προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο υπουργός Τύπου έφθασε μάλιστα στο σημείο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που καθυστερήσει ο διορισμός του νέου ΕΣΡ. Η κατάσταση, όπως είπε, θα γίνει «ακόμη δυσμενέστερη διότι ο κ. Λαμπρίδης έχει προειδοποιήσει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα παραιτηθεί για δεύτερη φορά, οπότε καθίσταται οριστική, σύμφωνα με τον κώδικα, η παραίτησή του». Εκανε επίσης την επισήμανση, πως εάν αυτό ισχύσει τότε θα «δημιουργηθεί μείζον θέμα που αφορά το ΕΣΡ». Δεν παρέλειψε πάντως να πει πως ο Απόστολος Κακλαμάνης έχει αναλάβει «πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες» εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτές θα ευοδωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ