Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΩΤΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ολα έτοιμα για τις εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν των μαχητών του ΔΣΕ

Την Κυριακή 27 Οκτώβρη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια δύο νέων Μνημείων | Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Μετά από πολλή και κοπιαστική δουλειά, τα χωριά Κώττας και Καλλιθέα ετοιμάζονται την Κυριακή 27 Οκτώβρη να φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια δύο νέων Μνημείων που συνδέονται με την ηρωική δράση του ΔΣΕ στην περιοχή της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρώτο Μνημείο, στο χωριό Κώττας της Φλώρινας, όπου έχει βρεθεί ομαδικός τάφος μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, αναφέρεται σε όσους έπεσαν κατά κύριο λόγο στις τελευταίες μάχες στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, ειδικότερα τον Αύγουστο του 1949.

Το δεύτερο Μνημείο, στο χωριό Καλλιθέα της Πρέσπας (στον περίβολο του χώρου του Μουσείου για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ), αναφέρεται στους πεσόντες μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ τους οποίους έδωσαν τα 48 χωριά της ευρύτερης περιοχής της Πρέσπας κατά την περίοδο 1941 - 1949.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • 11 π.μ.: Αποκαλυπτήρια του Μνημείου στον Κώττα από τον Δ. Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, στέλεχος του Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Μνημείων και Μουσείων της ΚΕ.
  • 12.30 μ.μ.: Ομιλία του Νίκου Χριστάνη, μέλους της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, στην Καλλιθέα Πρεσπών. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια.

Αναχώρηση λεωφορείων: Θεσσαλονίκη, 7 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου. Κοζάνη, 9 π.μ. από το Ρολόι. Σέρβια, 8.30 π.μ. από το Πολιτιστικό Κέντρο. Πτολεμαΐδα, 8.30 π.μ. από το δημαρχείο. Καστοριά, 9.45 π.μ. από το πάρκινγκ Λαϊκής Αγοράς. Φλώρινα, 9 π.μ. από το Νέο Πάρκο. Γρεβενά, 9 π.μ. από το Ρολόι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ