Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μαίρη Ζαχαριουδάκη
Μαίρη Ζαχαριουδάκη
Φωτ. 2

Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ Πετραλώνων ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ υπηρετούσαν στο Φρουραρχείο. Ο καπετάνιος Τάγματος ενημέρωσε την ομάδα του Φρουραρχείου ότι στην περιοχή κινούνται ταγματασφαλίτες. Οι ΕΛΑΣίτες όλη τη νύχτα ερεύνησαν όλη την περιοχή χωρίς να συναντήσουν κανέναν. Αποφάσισαν να διαλυθούν για να ξεκουραστούν. Εμειναν μόνον ο Κώστας Δημητρίου και ο Γιάννης Τσικρικάς. Εκεί επιτέθηκαν στα παλικάρια του Φρουραρχείου ταγματασφαλίτες και τους δολοφόνησαν στις 21 Μάη 1944. Τα δυο παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και τη λαοκρατία.

Αιώνια η μνήμη σας, αδέρφια, στον τίμιο που πέσατε αγώνα.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων - Θησείου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος

* * *

Φωτ.

Πλούτισε το χώμα, ο αέρας έγινε πιο φτωχός. Εφυγε η αγαπημένη μας μανούλα ΧΑΡΙΣΤΩ ΤΣΑΝΤΕ. Ηταν όχι μόνο για τα παιδιά της, μα για όλον τον κόσμο, ηρωίδα της ζωής, της δύσκολης ζωής, με πίκρες αβάσταχτες.

Στάθηκε βράχος πλάι σε όλους τους αγώνες του λαού για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι αγωνιστές της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού στην Ικαρία τη φώναζαν ΜΑΝΑ. Αυτό λέει πιο πολλά από χίλια λόγια.

Μανούλα σ' ευχαριστούμε για ό,τι ήσουν και για ό,τι έκανες.

Στη μνήμη σου, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Ευχαριστούμε όσους συμμετέχουν στη θλίψη μας.

Το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατό της θα γίνει στις 25 Μάη, στο Μηλιωπό Ικαρίας.

Τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας και φίλης μου ΜΑΙΡΗΣ Σωμερίτου - ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τους αγώνες του.

Ασπα Κωνσταντινίδου

* * *

Ο αδερφός μου ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Υπάτη Λαμίας το 1921 από γονείς αγρότες. Από το Δεκέμβρη του 1942, υπηρετούσε ως οπλοπολυβολητής στο Τάγμα Φθιώτιδας του ΕΛΑΣ.

Σκοτώθηκε σε μάχη με Γερμανούς στη Μακρακώμη στις 18 Νοέμβρη 1943.

Για την ονομαστική γιορτή του και τιμώντας τη μνήμη του, καθώς και τη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ο οποίος διακρινόταν για την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την παλικαριά του, προσφέρω 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 30 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Βασίλης Λιακόπουλος, μέλος του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ

* * *

Την αξέχαστη αγωνίστρια ΕΛΛΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τη γνώρισα στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στη συνέχεια, βοηθούσε το ΚΚΕ, την Κίνηση για την Ειρήνη, την ΟΓΕ. Με το γέλιο και τα ωραία ανέκδοτά της, ήταν αγαπητή από όλους.

Ελλη, μας λείπεις πολύ.

Στην άσβεστη μνήμη της, προσφέρω στην ΚΟ Αρχαίας Ολυμπίας 30 ευρώ.

Βάσω Γεωργούλη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ