Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών έργων Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία σκόπευαν να δημοπρατήσουν διαδικτυακά ως αυθεντικά. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο 70χρονος ιδιοκτήτης της γκαλερί και ο 62χρονος ζωγράφος, ενώ αντίθετα η 42χρονη κόρη του πρώτου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Στις απολογίες τους όλοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις και συγκεκριμένα τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κατοχής απομιμητικών μνημείων με σκοπό τη διάθεσή τους ως γνησίων και της εγκληματικής συμμορίας, ενώ ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να αποδειχθεί ο ισχυρισμός τους περί γνησιότητας των έργων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να πουλήσουν συνολικά 123 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής, σε διαδικτυακή δημοπρασία. Παραμονές της δημοπράτησης αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών έκανε έφοδο στην «γκαλερί» και σε παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους και εργαστήρια και κατάσχεσε συνολικά 930 έργα Τέχνης.
Ο κατάλογος με τα έργα της προγραμματισμένης δημοπρασίας εξετάστηκε από υπάλληλο της Εθνικής Πινακοθήκης, ο οποίος γνωμάτευσε ότι πρόκειται περί πλαστών έργων. Ο κατάλογος περιελάμβανε έργα του Αλέκου Φασιανού, του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, του Δημήτρη Μυταρά, του Κωνσταντίνου Παρθένη, του Γιάννη Τσαρούχη και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.