Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Το δικαίωμα στη μόρφωση απαιτεί αγώνες

Ανακοίνωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μπροστά στη μάχη που δίνουν αυτή την περίοδο οι μαθητές της χώρας μέσα από τον εξουθενωτικό εξεταστικό μαραθώνιο και μαζί με τις ευχές τους για καλή επιτυχία, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) με τους επικεφαλής της Θανάση Παφίλη, υποψήφιο Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, Ηλία Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας και Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια νομάρχη Πειραιά, αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση σε συνολικότερα ζητήματα που αφορούν την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

«Σε έναν ακόμη εξουθενωτικό μαραθώνιο, έντονου ανταγωνισμού μπαίνουν οι μαθητές και μαθήτριες της χώρας, με τις εξετάσεις, μέσα σε συνθήκες άγχους, ανασφάλειας, περιορισμού και τυποποίησης γνώσεων, τεράστιων εξόδων για τη λαϊκή οικογένεια στο βωμό της παραπαιδείας, που είναι το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται μάλιστα ότι πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις που έχουμε και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η βαθιά αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Οι εξετάσεις είναι μια σημαντική μάχη, όχι όμως η μόνη ή η τελευταία, αφού η κατάκτηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο, στη δουλιά, απαιτούν διεκδικήσεις και αγώνες», τονίζεται. Ετσι, «μόνο με τη συλλογική δράση των μαθητών, των σπουδαστών, των καθηγητών, των γονιών, όλων των εργαζομένων για στέριωμα και ανάπτυξη των δικαιωμάτων τους, μπορεί να μπει φρένο στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και κατευθύνσεις, ανατρέποντας το σημερινό απαράδεκτο εξεταστικό σύστημα και παλεύοντας για μια άλλη πολιτική τόσο στο χώρο της Παιδείας όσο και γενικότερα».

«Σ' αυτούς τους αγώνες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, με αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, με την εκλογή των δυνάμεων που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχυτή, συμπαραστάτη και συμμέτοχο στους αγώνες του λαού», καταλήγει η ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ