Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο ρεκόρ ανεργίας στις ΗΠΑ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 χρόνων, ανήλθε στις ΗΠΑ ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας τη εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Μάη. Το στοιχείο αυτό καταδεικνύει ότι η έξοδος της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση είναι αργή.

Οι αρχές δέχτηκαν την περασμένη βδομάδα 418.000 νέες αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας. Συνολικά 3,9 εκατ. εργαζόμενοι λαμβάνουν τέτοια επιδόματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το Φλεβάρη του 1983, όταν η αμερικανική οικονομία προσπαθούσε να συνέλθει από αλλεπάλληλες υφέσεις.

Απολύσεις στη Siemens

Την απόλυση 7.000 εργαζομένων, που απασχολούνται στο βιομηχανικό τομέα της Siemens, αποφάσισε η διοίκηση μετά τις ζημιές που κατέγραψε το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του έτους ο συγκεκριμένος τομέας της επιχείρησης. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση επιχειρήσεων που απασχολούν 5.000 άτομα και την απόλυση 2.000 επιπλέον με στόχο την εξοικονόμηση περισσότερων από 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Heinrich von Pierer είχε προβεί από τον περασμένο χρόνο στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας στους τομείς της κινητής τηλεφωνίας και των δικτύων τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στη γερμανική εταιρία ξεπερνά τις 443.000, υπερβαίνοντας τη General Motors και τη General Electric.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ