Διήμερο δράσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το επόμενο Σαββατοκύριακο
Οπως αναφέρουν στο κάλεσμα:
«15 μήνες ανελέητης σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και των υπόλοιπων λαών της περιοχής από το κράτος - δολοφόνο και τους συνεργάτες του.
Τα Καλλιτεχνικά Σωματεία και Φορείς δείχνουν για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους στους λαούς που ματώνουν, και εναντιώνονται στη συμμετοχή και όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτήν τη σφαγή.
Οι συνέπειες του πολέμου απλώνονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, της δουλειάς μας. Επηρεάζουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό τη ζωή μας, όπως και τις ζωές όλων των λαών που εμπλέκονται στους πολέμους που μαίνονται.
Με το διήμερο που συνδιοργανώνουν τα Καλλιτεχνικά Σωματεία καλούν τους καλλιτέχνες να πάρουν θέση ενάντια στον πόλεμο, να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις και τα δολοφονικά τους σχέδια ενάντια στους λαούς άλλων χωρών αλλά και ενάντια στους λαούς τους.
- Να διακοπεί κάθε σχέση με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
- Αμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο».
Την πρώτη μέρα, 11/1, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση, «Το Παλαιστινιακό ζήτημα - Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του», του Αναστάση Ι. Γκίκα. Θα προηγηθεί σύντομο καλλιτεχνικό αφιέρωμα.
Τη δεύτερη μέρα, 12/1, θα παρουσιαστεί το λεύκωμα «Παίρνουμε θέση», στα γραφεία του ΕΕΤΕ (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια) στις 6 το απόγευμα. Από τον περασμένο Νοέμβρη το ΕΕΤΕ κάλεσε τους εικαστικούς να πάρουν θέση και μέσα από την Τέχνη τους, δημιουργώντας έργο για τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Τα εκατοντάδες έργα που συγκεντρώθηκαν παρουσιάστηκαν σε ψηφιακή έκθεση. Τώρα, όλα αυτά τα έργα θα παρουσιαστούν και σε έναν ξεχωριστό τόμο.