Πέμπτη 9 Γενάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στην «Teleperformance»

Στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά (Καθολικής Εκκλησίας 1), σήμερα στις 10 το πρωί, οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Teleperformance» (ΣΕΤΕΠ), απαιτώντας την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και την απορρόφησή τους σε άλλα έργα, την υπογραφή ΣΣΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι η «Teleperfomance», με προφανή στόχο να πλήξει την οργανωμένη συλλογική δράση των εργαζομένων, έχει προχωρήσει σε απολύσεις (μη ανανέωση συμβάσεων) συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων τους οποίους απασχολούσε εδώ και χρόνια. Μεταξύ των απολυμένων βρίσκονται και άτομα με αναπηρία, γονείς με μικρά παιδιά, εγκυμονούσες. Οπως σχολιάζει το ΣΕΤΕΠ σε σχετική ανακοίνωση, «τους ενοχλεί το γεγονός ότι κανείς δεν είναι πια μόνος του, ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και ζητάμε αυτά που μας αξίζουν για μια καλύτερη ζωή».

Επόμενο αγωνιστικό βήμα, η Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Γενάρη στις 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για να αποφασιστούν τα περαιτέρω στη δράση, ενώ θα οργανωθεί και πάρτι αλληλεγγύης, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τη σημερινή κινητοποίηση του ΣΕΤΕΠ στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα σωματεία - μέλη του, όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της «Teleperformance» και στο σωματείο τους.

Τον αγώνα τους στηρίζουν επίσης πλήθος συνδικάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ