Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΘ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ σε ρόλο απεργοσπάστη

Κάλεσμα της «Εργατικής Ενότητας» για απάντηση μέσα από την απεργία

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΤΑΣ (ΣΥΝ) τάχθηκε, στην Ολομέλεια που έγινε, ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάη, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμα φορά ότι εκφράζει με συνέπεια τα συμφέροντα κυβέρνησης και εργοδοσίας για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός της «Εργατικής Ενότητας», που με αίτησή του που κατατέθηκε στις 9 Μάη ζητούσε τη σύγκληση έκτακτης ολομέλειας με θέμα την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας για το Ασφαλιστικό. «Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΤΑΣ (ΣΥΝ)», τονίζει η ανακοίνωση της «Εργατικής Ενότητας», «παρά τις διαφορετικές τους τοποθετήσεις στην Ολομέλεια, ταυτίστηκαν σε ένα βασικό σημείο: το πώς να στηρίξουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, αποτρέποντας κάθε αγωνιστική αντίδραση ακριβώς αυτή την κρίσιμη περίοδο του συνολικού αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση».

Η «Εργατική Ενότητα» καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τους καλεί ακόμα να δώσουν την καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις αδρανοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία στις 29 Μάη για ν' αποτρέψουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και να διεκδικήσουν πραγματικά αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.

Καλεί τα Σωματεία να καλέσουν συνεδρίαση των ΔΣ και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία για να απαιτήσουν δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Δημόσια υγεία, σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πλήρη συνταξιοδότηση, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 30 εργάσιμα χρόνια. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πλήρη, σταθερή απασχόληση, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ