Από καθαρή τύχη, μάλιστα, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αφού τα κομμάτια από την οροφή έπεσαν δίπλα από φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου που κάνει την πρακτική της στο νοσοκομείο, ενώ θα μπορούσε να έχει χτυπήσει επίσης οποιοσδήποτε άλλος (από το προσωπικό, ασθενής ή συνοδός) βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα.
Ολα αυτά, την ίδια ώρα που «διαφημίστηκε δεόντως» από την κυβέρνηση αλλά και τους εκπροσώπους της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του ιδρύματος η λεγόμενη «ενεργειακή αναβάθμιση», που φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι έμεινε... μακριά απ' τις πραγματικές ανάγκες.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν νερά... έσταζαν από την ταράτσα στην Παθολογική, όπου είχε σημειωθεί επίσης πτώση της ψευδοροφής σε θάλαμο, χωρίς ευτυχώς - και τότε - να υπάρξει τραυματισμός, όπως αντίστοιχο περιστατικό με πτώσεις υλικών από την οροφή είχε σημειωθεί και σε άλλα τμήματα.
Την ίδια ώρα, μετά και τις εικόνες με το «φρακαρισμένο» ΤΕΠ στο ίδιο νοσοκομείο, με ασθενείς να στοιβάζονται σε ράντζα, μαζί με τους συνοδούς τους στους διαδρόμους, η «λύση» που «εφευρέθηκε» με «ταχυδακτυλουργικά» μέτρα από τη διοίκηση του ιδρύματος ήταν η... μεταφορά του προβλήματος στις κλινικές ή σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Ετσι από τη διοίκηση «προτάθηκε», από τη Δευτέρα, η μεταφορά ασθενών που νοσηλεύονται στα ΤΕΠ του ΠΓΝΠ στο ΓΝ Αιγίου (!), αλλά και η «διασπορά» τους απ' τα ράντζα των Επειγόντων σε... ράντζα στους διαδρόμους κλινικών, με πρώτη την Παθολογική!
Το γεγονός προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση ασθενών και συνοδών, που καταρχάς αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο, όταν μάλιστα αρκετοί απ' αυτούς μπορεί να προέρχονται από... μεταφορά από άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα εκτός νομού (Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, νησιά κ.α.), λόγω των εκεί ελλείψεων σε προσωπικό.
«Δεν γίνεται να καλούμαστε να επιλέξουμε αν θα υπάρχουν ράντζα στους διαδρόμους των ΤΕΠ ή στις κλινικές», δηλώνει για το θέμα ο Χρήστος Δάβουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, υπογραμμίζοντας: «Τέτοιες καταστάσεις θα υπάρχουν και θα συνεχίζονται σε βάρος του προσωπικού στα νοσοκομεία, ασθενών και συνοδών, είτε θα υπάρχουν "βραχιολάκια" είτε qr code! Είναι απαράδεκτο, επίσης, να ζητείται η μεταφορά ασθενών. Τα ράντζα δεν εξαφανίζονται έτσι παρά μόνο με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία, με αντίστοιχες προσλήψεις και μέτρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλα αντίστοιχα μέτρα και όχι με αυτά που ακολουθούνται μέχρι σήμερα».