Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΕΥΡΩΠΗΣ
«Τιμονιέρης» στο Δούναβη

Τη ρεβάνς του περσινού τελικού από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ πήρε χτες ο Ολυμπιακός και θα διεκδικήσει σήμερα το τρόπαιο

Περίμεναν από πέρσι τέτοια εποχή την ευκαιρία. Και φέτος που τους δόθηκε δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν την πιο... γλυκιά εκδίκηση από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ που πέρσι τους νίκησε στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ αφήνοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης εκτός νυμφώνος. Στο χτεσινό ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη επικράτησαν των Κροατών με 8-5 και πήραν την πρόκριση για το σημερινό τελικό βάζοντας πλώρη για να κατακτήσουν το τρίτο τρόπαιο της χρονιάς. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την «οικοδέσποινα» Χόνβεντ (20.00 ΕΤ1). Σημειώνεται ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός περνάει σε τελικό Τσάμπιονς Καπ αντιμετωπίζοντας την ομάδα που διοργανώνει το φάιναλ φορ (πέρσι είχε γίνει στην Κροατία).

Σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε η άμυνα των Πειραιωτών που παρέδωσε μαθήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα τρία από τα τέσσερα επτάλεπτα οι πρωταθλητές δέχτηκαν μόλις δυο γκολ (2-1, 2-1, 2-3, 2-0). Εκπληκτική ήταν και η απόδοση του πορτιέρο Δεληγιάννη που απέκρουσε πέναλτι των Κροατών 1.50`` πριν το τέλος. Πάντως και στην επίθεση οι πρωταθλητές Ελλάδας τα πήγαν πολύ καλά εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω (6/10) έχοντας κύριες «επιθετικές αιχμές» τους Χατζή και Χατζηθεοδώρου. Αντίθετα, οι Κροάτες εγκλωβίστηκαν στην αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους (3/10 στο π.π).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χατζηθεοδώρου 2, Χατζής 2, Θωμάκος 2, Καλακόνας, Τρμπόγεβιτς.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ: Σμόντλακα, Μπέιλι, Μπόσκοβιτς, Βράνιες, Μένταν.

Δραματικό φινάλε είχαμε στον άλλο ημιτελικό όπου η Χόνβεντ πήρε τη νίκη - πρόκριση στα 4`` της παράτασης αφού χάρις σε ένα γκολ του Κις επικράτησε με 9-8 της ιταλικής Ποζίλιπο. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 7-7 ενώ μοιραίος παίκτης για τους Ιταλούς ήταν ο Κάσας που έχασε δυο πέναλτι (το δεύτερο 1` πριν το τέλος της παράτασης). Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν τους Κροάτες στον μικρό τελικό (17.00 ΕΤ-1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ