Οπως τονίζουν: «Η πίεση που ασκούν οι συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πάνω από 120 φοιτητικών συλλόγων, με τη μέρα πανελλαδικής δράσης στις 16/1 με σύνθημα "Οχι στις διαγραφές - Στήριξη θέλουν οι φοιτητές" αλλά και τα αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με τον άδικο χαρακτήρα του νόμου της κυβέρνησης, έχει οδηγήσει δεκάδες διοικήσεις Πανεπιστημίων, Σχολών και Τμημάτων να διαφοροποιούνται και να εκφράζουν προβληματισμούς για την εφαρμογή του νόμου των διαγραφών».
Σημειώνουν πως τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου «εκθέτουν την κυβέρνηση, αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων όσοι κυβέρνησαν και στήριξαν αυτήν την πολιτική που έχει γεμίσει εμπόδια και δυσκολίες τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών, αλλά και αποκαλύπτουν ότι η θέσπιση ανώτατου ορίου σπουδών δεν λύνει το πρόβλημα της επιμήκυνσης των σπουδών των φοιτητών».
«Τα ίδια τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι διαγραφές απειλούν χιλιάδες ενεργούς φοιτητές και φοιτήτριες που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Επίσης, επιβεβαιώνουν ότι για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των σπουδών τα αίτια είναι "θεσμικά, ακαδημαϊκά, κοινωνικά, οικονομικά" και εκφράζονται στην προσωπική προσπάθεια κάθε φοιτητή, φωτίζοντας και τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από τη μεγάλη υποχρηματοδότηση των σχολών, που αφήνει τους φοιτητές αβοήθητους», αναφέρουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική». Επισημαίνουν ακόμα ότι οι προτάσεις της Συγκλήτου («κατ' εξαίρεση επέκταση σπουδών» και «συγκρότηση παρατηρητηρίου») δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία στήριξη των φοιτητών. «Αυτή η πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων είναι που φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής τους τις διάφορες μπίζνες ενώ χρειάζεται "παρατηρητήριο" για να δει το κύριο κάθε πανεπιστημίου... τις ανάγκες των φοιτητών», σχολιάζουν, δηλώνοντας για μία ακόμα φορά: «Δεν ανεχόμαστε να διαγραφούν οι προσπάθειές μας, οι θυσίες των οικογενειών μας για να σπουδάσουμε. Οι αντιδράσεις φοιτητών, καθηγητών και των οικογενειών μας είναι δίκαιες! Η κυβέρνηση να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία εφαρμογής τους».
Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» απαιτούν: Να μη διαγραφεί κανένας φοιτητής που προσπαθεί να πάρει το πτυχίο του. Μέτρα στήριξης για όλους τους φοιτητές, με αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Ολα τα ιδρύματα να εξασφαλίσουν εμβόλιμες (επί πτυχίω) εξεταστικές και διπλές εξεταστικές, για να μπορούν να δώσουν όλοι παραπάνω μαθήματα. Ειδικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους φοιτητές και τις εξεταστικές τους. Να εξασφαλιστούν δωρεάν ενισχυτικά - βοηθητικά μαθήματα. Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.