Διαμαρτυρία αύριο στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής
Από κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις διώξεις και στα πειθαρχικά |
Οπως αναφέρει καλώντας στην αυριανή κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Πειραιά, «τη στιγμή που τα προβλήματα στην Εκπαίδευση συσσωρεύονται και οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία μας και τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε βγει μπροστά για να υπερασπιστούμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, το υπουργείο και η κυβέρνηση απαντούν με την τρομοκρατία: Με πειθαρχικές διώξεις σε νεοδιόριστους που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Ηδη στον Πειραιά χτες (σ.σ. 10/2) πραγματοποιήθηκε μαζική, δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πειραιά, την ώρα της επίδοσης των κλήσεων σε παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Με αγωγή στο δικαστήριο σε βάρος της ΕΛΜΕ μας ζητώντας τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος (αφορμή η στάση εργασίας ενάντια στις υποχρεωτικές υπερωρίες). Με μία σειρά άλλες διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που διεκδικούν ασφαλή σχολικά κτίρια, που διεκδικούν τα δικαιώματα των μαθητών τους, που με θάρρος μιλάνε για τα δεινά του πολέμου και τα δικαιώματα των λαών».
Σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας προχωρούν επίσης αύριο, στις 13.30, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Α' Αθήνας. Απαντούν έτσι στην κλήση για έγγραφες εξηγήσεις που απέστειλε η Διεύθυνση προς την προϊσταμένη του 92ου Νηπιαγωγείου Αθηνών επειδή δεν αξιολογεί νεοδιόριστη νηπιαγωγό στο σχολείο της. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», καλώντας στις δύο κινητοποιήσεις, «η συνάδελφος κάνει απεργία - αποχή, είναι δηλαδή απεργός, ακολουθώντας συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και γι' αυτό δεν κάνει αξιολόγηση. Κάτω τα χέρια από τους απεργούς και το δικαίωμα στην απεργία, που είναι κατακτημένο με αγώνες και θυσίες!», δηλώνει.
Αντίστοιχα, σε κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά καλεί τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη η ΕΛΜΕ Λήμνου, στις 13.30, στο δημαρχείο του νησιού. Παράλληλα η ΕΛΜΕ αποφάσισε πρόγραμμα περιοδειών στα σχολεία για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και για συλλογή υπογραφών για τη στήριξη των εκπαιδευτικών που διώκονται.