Σάββατο 1 Μάρτη 2025 - Κυριακή 2 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Συγκλονιστικές εικόνες σε όλη τη Θεσσαλία

Τρίκαλα
Τρίκαλα
Τα απεργιακά συλλαλητήρια στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και σε άλλες πόλεις καταγράφηκαν ως τα μαζικότερα των τελευταίων χρόνων. Ταυτόχρονα, δεκάδες χώροι δουλειάς, εργοστάσια, σχολεία, υπηρεσίες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, «νέκρωσαν».

Νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, που βγήκαν μαζικά στον δρόμο, δεν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Το έδειχναν άλλωστε ο ενθουσιασμός τους στα συνθήματα, η οργή στο πρόσωπό τους, η δύναμη και ο παλμός της φωνής τους.

Οι παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από τα εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης, δηλαδή η πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος.

Από χθες το μπόι του λαού είναι ψηλότερο. Εδειξε ξανά την πελώρια δύναμή του, το τι σημαίνει «βγαίνουμε όλοι στους δρόμους». Ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, φοιτητών, μαθητών και τα απέραντα απεργιακά ποτάμια αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης τους.

Η συγκέντρωση στον Βόλο, στον Θόλο του Πανεπιστημίου, ήταν τόσο μεγάλη που οι διαδηλωτές απλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ακολούθησε μεγάλη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ΟΣΕ.

Βόλος
Βόλος
Στην Καρδίτσα ερήμωσαν οι χώροι δουλειάς, τα μικρομάγαζα, τα γιαπιά, τα cafe. Οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες, βροντοφώναξαν «Στα Τέμπη, στη δουλειά, σε όλη μας τη ζωή τα εγκλήματα δικά τους, δικοί μας οι νεκροί». Οι αγρότες με τρακτέρ, μετά από έναν μήνα και πάνω στο μπλόκο της Ε65, μαζικά φώναξαν για το «οξυγόνο» που δεν έχουν, για το δικαίωμά τους να μείνουν στα χωράφια και στα χωριά τους.

Στα Τρίκαλα, χιλιάδες απεργοί εργάτες κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, έχοντας στο πλάι τους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, μαθητές και φοιτητές. Αυτό που ξεχώρισε στη συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και άλλοι μαζικοί φορείς ήταν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που πολλοί απ' αυτούς βγήκαν στον αγώνα για πρώτη φορά μέσα από τα σωματεία τους, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες αναμετρήσεις, αλλά και οι μαθητές της πόλης με τα πανό τους.

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Τύρναβο, Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αγιά, Σκόπελο, Αλμυρό, Ζαγορά, Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ