ΓΙΑΝΝΕΝΑ |
Στα Γιάννενα πάνω από 30.000 λαού συγκεντρώθηκαν γύρω από την κεντρική πλατεία, στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Η βιομηχανία τροφίμων «κατέβασε ρολά» και εκατοντάδες απεργοί εργάτες από τις βιομηχανίες «Πίνδος», «Νιτσιάκος», «Δωδώνη», «Βίκος», «Ζαγόρι», «Πλαστικά Θράκης» κ.α. έδωσαν μαζικό και μαχητικό «παρών».
Το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων, ενώ ακολούθησε ηπειρώτικο μοιρολόι που ακούστηκε ζωντανά, με τη μοναδική δύναμη του κλαρίνου.
«Είμαστε όλοι εδώ, "νέκρωσε" η παραγωγή, εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία, εμπορικά, σχολεία και πανεπιστήμια. Πλημμύρισε η πόλη, όλος ο λαός είναι εδώ απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Θανάσης Κονταξής, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου.
Με ένα ξέσπασμα χειροκροτημάτων απάντησαν οι χιλιάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης στην υπόσχεση που έδωσε ο Αντώνης Μαχτσίρας, μέλος του 15μελούς του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, ότι «εμείς συνεχίζουμε, γιατί είμαστε τα παιδιά που δεν καθόμαστε καλά!».
Στην Αρτα ερήμωσαν οι χώροι δουλειάς. Από νωρίς στον χώρο του Εργατικού Κέντρου άρχισαν να μαζεύονται εργαζόμενοι από τα εργοστάσια της περιοχής, από την «ΙΟΝ», τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, την «Intercom», την «Ηπειρος» και άλλους μεγάλους εργασιακούς χώρους, από τα σούπερ μάρκετ, τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, στον Επισιτισμό, στις Μεταφορές, στις Κατασκευές, από τους χώρους του Δημοσίου. Με τα τρακτέρ τους έφτασαν οι αγρότες, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΑΡΤΑ |