Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική
Η αναμέτρηση θεωρείται κομβική για τους στόχους των δύο ομάδων: Οι πρωτοπόροι «ερυθρόλευκοι» (21-7) θέλουν να κάνουν το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, ενώ οι 3οι «πράσινοι» (18-10) επιδιώκουν να «κλειδώσουν» τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Και, φυσικά, οι δύο αντίπαλοι θα κυνηγήσουν την επιτυχία και για λόγους ψυχολογίας, ενόψει και της συνέχειας.
Θυμίζουμε ότι στο πρώτο μεταξύ τους ματς στη σεζόν για τη Euroleague, στο ΟΑΚΑ, νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Πρέπει όμως να σημειωθεί και ότι ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει και στους τρεις άλλους φετινούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, που ήταν όλοι για εγχώριες διοργανώσεις (δύο νίκες στο πρωτάθλημα και άλλη μία στον τελικό Κυπέλλου).
Οι δύο προπονητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού και ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού, μιλώντας για την αποψινή αναμέτρηση στάθηκαν στον κομβικό χαρακτήρα που έχει για τους στόχους των ομάδων τους, ενώ αναφέρθηκαν και στα ειδικά στοιχεία που έχει ένα τέτοιο ματς.
Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών, ενώ από τον Παναθηναϊκό θα λείψουν οι γνωστοί απόντες, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Γιούρτσεβεν.