Τετάρτη 19 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα κινητοποίηση των απλήρωτων κτηνοτρόφων στα Καλάβρυτα

Σε νέα κινητοποίηση στην επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Μενεγάτος» στα Καλάβρυτα προχώρησαν χθες κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Αχαΐας, λόγω των συσσωρευμένων χρεών της εταιρείας προς αυτούς.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους στον νομό και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου, κτηνοτρόφοι με συμβολικό αποκλεισμό του τυροκομείου ζήτησαν να πληρωθούν για τις παραδόσεις γάλακτος που αφορούν προηγούμενα χρόνια (2023 - 2024), με χρέη που υπολογίζονται σε 1,5 με 2 εκατ. ευρώ σε δεκάδες παραγωγούς σε τρεις νομούς. Οπως επισημαίνουν, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ, παρά και τις κατά καιρούς υποσχέσεις της επιχείρησης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι από ορεινά χωριά ακόμα και της Κορινθίας και της Ηλείας (καθώς και από τους δήμους Ερυμάνθου και Καλαβρύτων Αχαΐας) βρέθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης. Πριν περίπου ενάμιση μήνα απαιτούσαν ξανά την πληρωμή τους, ενώ και τότε η επιχείρηση είχε δηλώσει ότι θα πληρώσει (ζητώντας προθεσμία 10 ημερών), κάτι που δεν τήρησε. Αντίθετα, για άλλη μια φορά χθες οι υπεύθυνοί της απουσίαζαν από τον χώρο, ενώ έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία και να απειλήσουν με μηνύσεις.

Μαζί με τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους, που επισημαίνουν ότι η επιβίωσή τους πλέον είναι αδύνατη, με τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους καθημερινά να τους «κυνηγούν», βρέθηκαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης, που επίσης ανέφεραν ότι είναι απλήρωτοι! Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, καταγγέλθηκε ότι η εταιρεία στηρίζεται από άλλες επιχειρήσεις εμπορίας γάλακτος, συνεχίζοντας την επεξεργασία και πώληση προϊόντων της, στις πλάτες εργαζομένων και κτηνοτρόφων, αποθρασυμένη από το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων.

Μάλιστα, παρά τις δεσμεύσεις ότι χθες θα τους ανακοινωνόταν ο τρόπος αποπληρωμής τους από τους νομικούς της επιχείρησης, δεν έγινε ούτε αυτό, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, που ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα της διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ