Δράση για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Δράση για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου και μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου έπειτα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, στάλθηκε μήνυμα εναντίωσης στα σχέδια για την εκμετάλλευσή του από επιχειρηματικούς ομίλους, που με τις ευλογίες της ΕΕ, αλλά και τη νομοθεσία που προωθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, θέλουν να το μετατρέψουν σε ακριβό εμπόρευμα.
Το ίδιο μήνυμα έστειλαν με τον δικό τους τρόπο οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και γυμνασίων που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου Σταύρος Τσαγκαράκος.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πάνω στις Οδηγίες της ΕΕ, πάνω στο έδαφος επίσης που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα αντιλαϊκό σχέδιο. Καταρχάς, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού με τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας ως φορέα διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας, του ΟΔΥΘ, στην οποία εκχωρούνται όλες οι αρμοδιότητες, από τη στρατηγική της διαχείρισης, την εκπόνηση μελετών και κατασκευής έργων, την παρακολούθηση της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων, της έρευνας, μέχρι τον έλεγχο και την εφαρμογή των αντιλαϊκών Οδηγιών της ΕΕ για το νερό, την "πράσινη" και "ευφυή" γεωργία, που θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση γης και παραγωγής, την ένταση της εμπορευματοποίησης των υδάτων και την αύξηση του κόστους άρδευσης και ύδρευσης».
Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως η δημοτική αρχή θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην εμπορευματοποίηση του νερού και σημείωσε την ανάγκη «να παλέψουμε όλοι μαζί για φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για τον λαό, άμεση μείωση των τιμολογίων και κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού. Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ.