Παρασκευή 21 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αποτράπηκε η συγχώνευση τμημάτων στο σχολείο των Κεραμειών

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η συμπαράσταση και άμεση δράση του Εργατικού Κέντρου, η παρέμβαση στη Βουλή, αλλά και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έφεραν ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μην προχωρήσει έως το τέλος της χρονιάς η συγχώνευση των δύο τμημάτων της Δ' τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για τη συγχώνευση που είχε αποφασίσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού και η οποία εφαρμόστηκε για μια βδομάδα, προκειμένου να μην προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός!

Οι γονείς προχώρησαν σε παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο. Την Αναφορά των γονέων των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η πίεση που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, καθώς χθες τοποθετήθηκε στο σχολείο εκπαιδευτικός που επέστεψε από άδεια, αναλαμβάνοντας το τμήμα, και έτσι αποτράπηκε η συγχώνευση.

Οπως επισημάνθηκε και από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Δήμητρα Μπαρζούκα, πρόκειται για μια πρώτη επιτυχία, ωστόσο κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάσει, εφόσον οι σχεδιασμοί για συγχώνευση της ίδιας τάξης αφορούν τη νέα σχολική χρονιά (όταν οι μαθητές θα είναι στην Ε' Δημοτικού), ενώ την ίδια ώρα είναι ανάγκη να υπάρξουν δύο τμήματα και στην Γ' τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ