Πέμπτη 10 Απρίλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Για την πρωτιά «στο φώτο φίνις»

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τη νίκη που θα του δώσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Euroleague θέλει απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, φιλοξενώντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.15 - Novasports Prime) για την 34η και τελευταία αγωνιστική. Με τη νίκη τους την περασμένη βδομάδα στο Βερολίνο επί της Αλμπα και χάρη στην ήττα της Φενέρ (22-11) οι «ερυθρόλευκοι» ξαναβρέθηκαν στην κορυφή (23-10) και στο φινάλε τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους.

Στις δηλώσεις του πριν το αποψινό ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα παίξει για τη νίκη, χωρίς να μπει στη λογική των σεναρίων, αν θα παίξει με τον 7ο ή τον 8ο, απαντώντας έτσι και στο ερώτημα για την περιβόητη «κατάρα της 1ης θέσης» (ποτέ δεν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα που ήταν 1η στην κανονική περίοδο). Οπως εξήγησε ο Ελληνας κόουτς, «δεν μπορείς να βάλεις την ομάδα να κάτσει να χάσει», άλλωστε πλέον με τη διεξαγωγή των play in των θέσεων 7 έως 10 «δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιον θα αντιμετωπίσεις». Από την άλλη, η κατάκτηση της πρωτιάς θα αποτελέσει και δικαίωση για την προσπάθεια των παικτών μέχρι τώρα στη σεζόν. Μιλώντας για την Μακάμπι, τόνισε πως είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, καθώς έχει δείξει ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια και δεν είναι αδιάφορη.

Για τον Ολυμπιακό παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Φαλ και Μιλουτίνοφ, ενώ ο Φουρνιέ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να αγωνιστεί.

  • Αλλα ματς της βραδιάς: Βιλερμπάν - Μονακό (21.00 - Novasports 5), Μπάγερν Μονάχου - Φενερμπαχτσέ (21.00 - Novasports 3), Αρμάνι Μιλάνο - Μπασκόνια (21.15 - Novasports Start), Παρτιζάν Βελιγραδίου - Ρεάλ Μαδρίτης (21.30 - Novasports 4), Παρί - Αλμπα Βερολίνου (21.45 - Novasports 2).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ