Τρίτη 15 Απρίλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σύγκρουση τρένου με φορτηγό

Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, με φορτηγό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο ύψος των Ναυπηγείων Χαλκίδας, σε ανισόπεδη διάβαση με αυτόματο σύστημα, χωρίς ευτυχώς κάποιον τραυματισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Hellenic Train», «η σύγκρουση του φορτηγού με την αμαξοστοιχία 1543 που κινούνταν προς Αθήνα, έγινε μετά από παραβίαση φυλασσόμενης σιδηροδρομικής διάβασης από το όχημα», κάτι που ερευνάται από την αστυνομία. Ο οδηγός του φορτηγού που χτυπήθηκε στο πίσω μέρος είπε ότι είδε τις μπάρες ανεβασμένες και πέρασε.

Το ζήτημα των σιδηροδρομικών διαβάσεων στην Αυλίδα (από τις 5 μόνο η μία είναι με φύλακα) και το κατά πόσο αυτές λειτουργούν με ασφάλεια ώστε να προστατεύονται οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί είχε αναδείξει το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή, στις 29/3/23, έναν μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Σε σχετική Ερώτηση μετά από παρ' ολίγο ατύχημα στις 26/3/23, σημειώνονταν χαρακτηριστικά: «Η ζωή και η ασφάλεια εκατοντάδων οδηγών και πεζών που διασχίζουν καθημερινά τις διαβάσεις στην Αυλίδα λογίζονται από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως κόστος, για αυτό και το 2023 υπάρχουν αφύλαχτες διαβάσεις εντός οικισμών. Η πολιτική της "απελευθέρωσης" και το κριτήριο του κέρδους είναι σε αντίθεση με το λαϊκό αίτημα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών».

Και η Ερώτηση του ΚΚΕ κατέληγε ζητώντας μέτρα για:

- Να τοποθετηθεί εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις εντός των οικισμών.

- Να επισκευαστεί άμεσα το αυτόματο μηχανικό σύστημα στις μπάρες.

- Να εξεταστεί η δυνατότητα υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από το Βαθύ Αυλίδας.

  • Επίσης, χτες στην ίδια διαδρομή του Προαστιακού ακινητοποιήθηκε συρμός σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τον σταθμό της Οινόης, λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα, και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της εταιρείας για να απεγκλωβιστούν οι 51 επιβάτες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ