Aπλήρωτες τον Μάρτη είναι οι εργολαβικές καθαρίστριες στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, αναδεικνύοντας τη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την εργολαβική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Ανοδική ΕΠΕ», που έχει αναλάβει την καθαριότητα του «Θριασίου», μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου ανακάλεσε τις υποχρεωτικές αλλαγές των συμβάσεων των εργαζομένων σε 6ήμερη - 7ωρη εργασία και επανέφερε τις συμβάσεις με 5ήμερη - 8ωρη εργασία. Οπως όμως αναφέρει το Σωματείο, συνεχίζει να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και τους όρους της σύμβασης με το «Θριάσιο». Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι παραβίασε τις υποχρεωτικές αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και της 25ης Μαρτίου, επιβάλλοντας τη χορήγηση κανονικής άδειας και εβδομαδιαίων ημερών ανάπαυσης. Επίσης «παραβιάζει τους όρους της σύμβασης με το "Θριάσιο", όπου ρητά προβλέπεται ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή θα εργάζονται 52 καθαριστές με 8ωρη απασχόληση, κατανεμημένοι σε βάρδιες».
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά - επισημαίνει το Σωματείο - «ότι η ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης αλλά και διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ σε ιδιωτικές εταιρείες υπηρετεί μόνο την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, και οδηγεί σε απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων και παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργολαβικούς εργαζόμενους».